Herrmann-Wick najboljša v Oslu, Klemenčič 16.

Biatlon 18. Mar 202318:07 0 komentarjev
Denise Herrmann-Wick
Denise Herrmann-Wick. FOTO: Guliverimages.

Nemka Denise Herrmann-Wick je zmagovalka ženskega biatlonskega sprinta za svetovni pokal v Oslu. Na 7,5-kilometrski progi je za 3,5 sekunde ugnala Švedinjo Hanno Öberg in za 33,1 njeno rojakinjo Anno Magnusson. Vse tri so streljale brez napake. Polona Klemenčič je osvojila 16. mesto.

Štiriintridesetletna Nemka, letos tudi svetovna prvakinja v domačem Oberhofu, je štiri dni po napovedi konca kariere dosegla še 11. zmago v karieri in osvojila tudi posebni sprinterski seštevek svetovnega pokala. V nedeljo jo čaka še zadnja tekma.

“Poslavljam se od športa, zato trenutno vse doživljam zelo čustveno. Danes sem v vsem skupaj res izjemno uživala,” je po tekmi povedala Nemka.

Odločen je tudi boj za skupni seštevek svetovnega pokala. Lovorika je dokončno pripadla Francozinji Julii Simon. Teoretično sta bili pred tekmami v Oslu v boju za biatlonsko krono še Italijanka Dorothea Wierer in Lisa Vittozzi.

Po tem, ko so prireditelji v petek odpovedali ženski sprint zaradi megle, pa je Francozinja naredila velik korak k naslovu brez boja. Danes pa je položaj potrdila, saj je bila na petem mestu najboljša med omenjenimi tremi.

Veselje v francoskem taboru bo nedvomno veliko, saj so na žensko zmago v skupnem seštevku čakali kar 18 let, vse od sezone 2004/05, ko je bila najboljša Sandrine Bailly.

Polona Klemenčič bi bila blizu boja za stopničke

Novo lepo uvrstitev je dosegla Polona Klemenčič, ki je kljub dvema kazenskima krogoma osvojila 16. mesto. To so opazili tudi komentatorji tujih televizij, ki opozarjajo, da bo treba v prihodnjih letih biti pozoren na Gorenjko, ki se je letos prvič prebila med najboljšo deseterico.

Polona Klemenčič. Foto: profimedia

S strelsko ničlo bi bila Klemenčič danes v boju za stopničke, po en kazenski krog na vsakem strelskem postanku pa sta jo stala presenečenja. Zelo prepričljiva je bila najboljša slovenska tekmovalka v smučini, saj je v zadnjem krogu pridobila kar osem mest.

“Z današnjo tekmo moram biti zadovoljna. Imela sem super tekaške čase. Žal dva zgrešena strela in zaradi tega nisem prišla na jutrišnjo tekmo s skupinskim startom. Vseeno dobra tekma za konec sezone in mislim, da sem super opravila,” je bila po tekmi zadovoljna Klemenčič.

Živa Klemenčič in Anamarija Lampič sta končali v ozadju. Prva je zgrešila dve tarči in osvojila 66. mesto, druga je bila po šestih kazenskih krogih še tri mesta slabša.

“Moram pohvaliti smuči, res so bile hitre. Tekaško sem zelo zadovoljna. Proga mi je zelo odgovarjala. Na žalost streljanje danes ni bilo dobro in na to nimam komentarja. Moralo bi biti boljše. Vseeno sem s sezono zelo zadovoljna. Videla sem, da lahko marsikaj naredim. Še vedno pa imam zelo veliko prostora za napredek, pravzaprav tudi sama točno ne vem, koliko,” pa je bila tudi po slabšem nastopu zadovoljna Lampič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!