Moška štafeta Norvežanom, Slovenci presegli dosežek deklet

Biatlon 30. Nov 202317:08 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Norvežani Endre Stroemsheim, Tarjei in Johanes Thingnes Boe ter Vestle Sjaastad Christiansen so prepričljivi zmagovalci uvodne moške štafetne biatlonske tekme za svetovni pokal v Östersundu na Švedskem.

Drugo mesto so osvojili Francozi in tretje s kazenskim krogom Nemci. Miha Dovžan, Jakov Fak, Lovro Planko in Anton Vidmar so zasedli deveto mesto.

Slovenska ekipa je tekmo začela imenitno. Dovžan je streljal brez napake, v zaključku zadnjega kroga pa potrdil tudi dobro tekaško formo in v neposrednem dvoboju prehitel Nemca Davida Zobla in Norvežana Endreja Stroemsheima. Peto mesto je nato obdržal tudi Fak, prav tako brez popravljanja na strelišču.

Evforija se je začela dvigati po prvem streljanju Lovra Planka, ki je streljal nekoliko počasneje, pa zadel vse tarče in bil še naprej peti. V stoječem položaju pa 22-letni reprezentant ni zdržal pritiska in moral dvakrat v kazenski krog, s čimer je nazadoval na rob deseterice.

Anton Vidmar je nato na prvem streljanju pridobil dve mesti, stoje pa popravljal dvakrat in šel v zadnji krog v večji skupini tekmovalcev kot deveti in po hudem boju položaj tudi obdržal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!