Slovenske biatlonke med deseterico, zmaga Norvežankam

Biatlon 29. Nov 202317:23 0 komentarjev
Anamarija Lampič
Foto: Aleš Fevžer

Slovenske biatlonke Živa Klemenčič, Polona Klemenčič, Lena Repinc in Anamarija Lampič so na štafetni tekmi 4 x 6 km v Östersundu na Švedskem zasedle deseto mesto. Zmagale so Norvežanke (0+9) pred Švedinjami (+41,6, 1+9) in Nemkami na tretjem mestu (+47,9, 0+4). Slovenke so za Norvežankami zaostale pet minut in 37,1 sekunde (4+7).

Slovenija je uvodno predajo opravila zadnja, 18. Polona Klemenčič in Lena Repinc pa sta z dobrim streljanjem in tudi tekom četrti slovenski tekačici precej izboljšali položaj pred zadnjo predajo.

Lampič je na prvi strelski postanek prišla na 12. mestu, pred tem je v teku pridobila tri mesta. Pokrila je vseh pet tarč in šla v nadaljevanje z 11. izhodišča. Na drugem streljanju stoje ji je šlo zelo dobro, štiri tarče je ‘podrla’ v nizu. Nato pa je prišla na vrsto peta. Zadnjo je zgrešila tudi z dodatnimi naboji in je morala v 150 metrov dolg kazenski krog.

Sprva je bilo videti, da je to konec možnosti za preboj med prvo deseterico. Nekdanja smučarska tekačica je šla v zadnji del namreč z 11. mesta, 25 sekund za Estonijo. Lampič pa je estonsko štafeto prehitela in zagovorila slovenski četverici rob deseterice.

V četrtek se bodo v Östersundu v štafeti 4 x 7,5 km pomerili biatlonci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!