Trojno norveško slavje, Slovenci daleč od želja

Biatlon 10. Feb 202418:43 1 komentar
Foto: Profimedia

Norvežan Sturla Holm Laegreid je osvojil naslov svetovnega prvaka v sprintu na prvenstvu v Novem Mestu na Češkem. Na 10-kilometrski tekmi je do zmage prišel po zaslugi brezhibnega streljanja. Prvi favorit Johannes Thingnes Boe je zgrešil eno tarčo in zaostal 3,5 sekunde ter zamudil 18. zlato na SP v karieri.

Laegreid se je moral za zmago izjemno potruditi. Imel je to prednost, da je poznal čase branilca naslova Boeja, ki je nastopil z nižjo startno številko. Za zadnji 3,3-kilometrski krog je imel 7,9 sekunde prednosti, ostale so tri in pol.

Norveško slavje je zaokrožil Vetle Sjaastad Christiansen z zaostankom 18,6 sekunde in enim kazenskim krogom, med prvo sedmerico pa je tekmo končalo kar pet Norvežanov. Najboljši “Nenorvežan” je bil Francoz Eric Perrot na četrtem mestu, ki pa je bil od kolajne oddaljen 10 sekund.

Slovenski tabor je bil daleč od želja. Najbližje eliti je bil Jakov Fak, ki je moral v kazenski krog enkrat, 27. mesto in predvsem velik zaostanek 2:18 minute pa nista obetavno izhodišče za nedeljo. Lovro Planko in Anton Vidmar sta z dvema zgrešenima streloma osvojila 34. in 47. mesto, Miha Dovžan je bil z enim zgrešenim strelom 65.

Prvenstvo se bo nadaljevalo v nedeljo z zasledovalnima tekmama za ženske in moške.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje