Bila je svetovna prvakinja, nato jo skočila v povsem drugačne vode

Alpsko smučanje 16. Apr 20245:00 0 komentarjev
Zali Steggall kot slalomska prvokategornica. Foto: Profimedia

Nekdanja avstralska smučarska reprezentantka Zali Steggall, ki je prav danes dopolnila 50 let, že lep čas sedi v parlamentarnih klopeh.

Ko je leta 2002 zaključila smučarsko kariero, je bila lahko upravičeno ponosna. Avstralska reprezentantka Zali Steggall je leta 1998 v Naganu osvojila olimpijski slalomski bron. V svetovnem pokalu je dvakrat stala na odru za zmagovalke, obakrat v ZDA. Leta 1997 je dobila slalom v Park Cityju, leto zatem pa je bila v Mammoth Mountainu druga.

Tudi do uspeha kariere je prišla v Ameriki, in sicer na svetovnem prvenstvu leta 1999 v Vailu. Uspela ji je vožnja kariere, ugnala je Pernillo Wiberg in Trine Bakke ter postala svetovna prvakinja. To je bila tekma, ki se je z močno grenkobo spominja tedaj najboljša slovenska slalomistka Špela Pretnar, saj je bila na dobri poti k medalji, a je na zadnji strmini zajela količek in ostala brez rezultata.

Zali Steggall v drugačni vlogi. Foto: Profimedia

Zali Steggall se je po koncu smučarske kariere precej oddaljila od športa belih strmin. Sprva se je lotila medijskega študija, nato še prava. Delovala je kot odvetnica, pred petimi leti pa jo je premamila politika. Sprva je delovala na lokalni ravni, in sicer kot neodvisna kandidatka, nato ji je uspel tudi preboj v parlament.

Nekdanja olimpijka je mama dveh otrok, in sicer iz zakona z znamenitim avstralskim veslačem Davidom Cameronom. Par je leta 2006 naznanil ločitev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!