Mark Cuban razkril vrtoglavo davčno obveznost in dregnil Trumpa

Košarka 15. Apr 202412:17 0 komentarjev
Luka Dončić in Mark Cuban
Luka Dončić in Mark Cuban, foto: Guliverimage.

Nekdanji lastnik Dallas Mavericks, sedaj pa vodja košarkarskih operacij pri NBA klubu iz Teksasa Mark Cuban je v nedavni objavi na družbenem omrežju razkril, koliko bo moral letos plačati Ameriški davčni upravi, priložnost pa izkoristil tudi za napad na nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Kot so pretekli teden poročali ameriški mediji, ima 806 milijarderjev v lasti več kot polovico vsega premoženja v ZDA. Številni so do nepredstavljivega bogastva prišla tudi na račun uspešnega izogibanja plačilu davkov. Tako je ustanovitelj Amazona Jeff Bezos pred leti zaradi investicijskih izgub od davkarije dobil celo povrnjenih 4000 dolarjev.

Da z veseljem plača svoj pošten delež, je v nedavni objavi na družbenem omrežju X sporočil nekdanji lastnik Dallas Mavericks, sedaj pa vodja košarkarskih operacij pri NBA klubu iz Teksasa Mark Cuban, čigar bogastvo je ocenjeno na 5,4 milijarde dolarjev. Kot je razkril, bo letos Ameriški davčni upravi (IRS) plačal kar 288 milijonov dolarjev.

“Plačam, kar dolgujem. Jutri bom IRS nakazal 288.000.000 dolarjev. Ta država je naredila toliko zame, da sem ponosen, da vsako leto plačam davke. Označite nekdanjega predsednika, za katerega veste, da tega ne počne,” je zapisal Cuban in obenem zbodel Donalda Trumpa, do katerega ne goji pretiranih simpatij.

To ni sicer prvič, da se je Cuban obregnil ob nekdanjega ameriškega predsednika. Da bo prihodnje leto volil njegovega demokratskega protikandidata Joeja Bidna, je razkril že pretekli mesec v pogovoru za Axios.

“Za predsednika si ne želim prodajalca kačjega olja. Trumpovi volilci so zadovoljni s kačjim oljem, ne glede na to, ali učinkuje ali ne,” je o Trumpu dejal 65-letnik, ki je lanskega decembra družinama Adelson in Dumont za približno 3,5 milijarde evrov prodal večinski delež Dallas Mavericks.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!