Na jutranji sprinterski tekmi Laniška premagal le Kraft

Po petkovih težavah z vetrom, ki so odnesle prvo posamično tekmo, skakalce pod Poncami danes čaka dvojni spored. Sobotni praznik se je v tekmi ene serije začel z avstrijskim zmagoslavjem, Slovenci so se po prvem delu današnjega tekmovalnega dne morali zadovoljiti z drugim mestom Anžeta Laniška.

Skok Stefana Krafta je bil skok iz letalskih učbenikov. Zanj je pri dolžini 239,5 metra dobil tri dvajsetice. Dobro je nastopil tudi Anže Lanišek, ki je z mirno parabolo leta pristal pri 236 ter zaostal samo za Kraftom. Timi Zajc je v precej bolj nemirnem poletu pristal pri 231,5 metra in končal na šestem mestu. Nekoliko prej, kot smo pričakovali, je pristal Domen Prevc. Polet 220 metrov je bil na koncu dovolj za 11. mesto. Na tretjo stopničko je skočil Piotr Zyla.

Z novimi 80 točkami je Anže Lanišek zagotovil 3. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. A v pogovoru za televizijo Slovenija je po tekmi viteško priznal, da bi moral kot pred njim končati David Kubacki, ki je sezono predčasno zaključil zaradi zdravstvenih težav svoje žene.

Poleg omenjene slovenske trojice sta na posamični tekmi nastopil še Lovro Kos in Rok Masle. Obetavni Masle je sijajno opravil svoje delo, z 225 metri je popravil svoj osebni rekord, s 16. mestom pa najboljšo uvrstitev kariere. Slabše je svojo nalogo opravil Kos, ki je v neugodnih razmerah pristal pri vsega 197,5 metra. Na ekipni tekmi bo Masle počival, je pričakovano odločitev pojasnil selektor Robert Hrgota.

Včeraj popoldanske tekme niso mogli izpeljati zaradi premočnega vetra. Vreme se je medtem umirilo, posamezne plohe je pričakovati šele popoldne.

Danes se bosta še zadnjič po letalnici bratov Gorišek spustila Tilen Bartol in Cene Prevc, organizatorji pa so se z minuto molka poklonili tudi Janezu Gorišku, ki je umrl nekaj dni pred prireditvijo.

Spust zastave v čast Gorišku