Direktor hrvaške smučarske zveze: Razočaran sem, a upanje ostaja

Alpsko smučanje 26. Maj 20239:45 0 komentarjev
Vedran Pavlek; FOTO: Aleš Fevžer

Nekdanji alpski smučar Vedran Pavlek, ki na Hrvaški smučarski zvezi opravlja funkcijo direktorja, je za državno televizijo naših južnih sosedov podal izjavo glede novega koledarja FIS. Seveda mu odločitev Mednarodne smučarske zveze, da Zagreb in Maribor ne bosta gostila tekem svetovnega pokala, ni niti malo povšeči.

V sezoni 2022/2023 tekem torej na Sljemenu ne bo. S koledarja sta žal odpadli tudi tekmi za Zlato lisico.

To je po izidu koledarčka FIS tudi uradno. Hrvaška bo tekme svetovnega izgubila po skoraj 20 letih boja za naziv Snežne kraljice. Direktor Hrvaške smučarske zveze Vedran Pavlek je za HRT povedal: “Žalostni smo, razočarani, a hkrati velja poudariti, da je koledar veljaven le do naslednje sezone 2023/2024. FIS glede urnika tekmovanja nima dolgoročne strategije.”

Član sveta v veliko pomoč

“Naredili bomo vse, kar je v naših močeh, da se Sljeme čim prej, že s sezono 2024/2025, vrne v koledarček svetovnega pokala. Vsaka zveza se bori za svoje interese, trenutno pa žal nimamo človeka v svetu FIS, kar bi nam pri lobiranju jasno pomagalo,” je za državno televizijo potarnal Pavlek, ki je Hrvaško v vlogi smučarja zastopal na treh olimpijskih igrah (1992, 1994 in 1998).

Slovenijo v svetu FIS zastopa Enzo Smrekar.

Svet FIS-a ni sprejel argumentov Hrvaške smučarske zveze (HSS) za organizacijo tekmovanja na Sljemenu v sezoni 2023/24, kot tudi priporočila pododbora za svetovnem pokalu v alpskem smučanju in Alpskega odbora za vključitev Sljemena v koledar sezone 2023/24 s sestanka v Cavtatu na začetku tega meseca.