Vlhova ob odsotni Shiffrinovi brez prave konkurence

Alpsko smučanje 29. Dec. 202113:45 > 14:21
Delite:

Prednovoletni ženski slalom za svetovni pokal v avstrijskem Lienzu se je razpletel po pričakovanjih. Ob odsotni Mikaeli Shiffrin, ki je v izolaciji po pozitivnem testu na koronavirus, je tekmo suvereno dobila Petra Vlhova. Slovenske slalomistke Lienz zapuščajo brez vrhunske uvrstitve.

Vlhovi se je na prvi progi le na osem stotink približala Michelle Gisin, v drugo pa je Slovakinja deklasirala konkurenco in najbližjo zasledovalko Avstrijko Katharino Liensberger ugnala za več kot pol sekunde. Gisinova je končala na tretjem mestu, tik pred Katharino Truppe, ki se je pod oder za zmagovalke zavihtela z 12. mesta po prvi vožnji.

Do točk sta prišli obe slovenski prvokategornici, a z uvrstitvama v drugi polovici finalne razvrstitve Ana Bucik (21.) in Andreja Slokar (24.) ne bosta zadovoljni. Uvrstitev Slokarjeve bi bila verjetno nekoliko viša, če v drugi vožnji ne bi naredila velike napake v zgornjem delu proge. 

Meta Hrovat in Neja Dvornik sta odstopili že v prvi vožnji. Naslednja priložnost za slovenske slalomistke bo po novem letu, ko se bodo najboljše alpske smučarke zbrale v Zagrebu.

Končni rezultati

Komentari

Vaš komentar