Ni še iz hudega: Kilde po hudem padcu še enkrat pod nož

Alpsko smučanje 18. Jan 202415:46 0 komentarjev
Aleksander Aamodt Kilde
Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Profimedia

Norveški zvezdnik smučarskega športa Aleksander Aamodt Kilde bo moral na drugo operacijo po hudi nesreči na tekmi svetovnega pokala v smuku minulo soboto v Wengnu v Švici, je danes poročala nemška tiskovna agencija dpa. Tokrat ga čaka operacija vezi v rami.

Operacija je načrtovana za danes popoldne v Innsbrucku v Avstriji, smučarju bodo skušali popraviti dve strgani vezi v rami, je Kilde sporočil prek platforme X. Pred tem je opravil tudi nujni operaciji po poškodbi živca, ki jo je povzročila huda raztrganina mišice v goleni.

Kilde je bil na poti v cilj, ko je izgubil ravnotežje in z veliko hitrostjo priletel v zaščitno mrežo. Reševalci so ga oskrbeli že takoj po padcu, ko je obležal tik pred ciljem, ter ga nato s helikopterjem prepeljali v dolino.

V padcu se je poškodoval, vendar ni prišlo do zloma kosti oziroma poškodbe kolenskih vezi. “Glede na težo nesreče in dejstvo, da sem zadel v mrežo pri 120 kilometrih na uro, mi gre presenetljivo dobro,” je dejal Kilde.

“Težko je”

Trenutno je v Innsbrucku z družino in dekletom, ameriško smučarsko superzvezdnico Mikaelo Shiffrin, ki se je takoj odpravila k fantu po zmagi na nočnem slalomu v Flachauu. Tam je tudi njena družina.

“To je le ena od neravnin na moji poti, morda ena večjih neravnin, na katero sem naletel v karieri, toda trenutno delam korak za korakom, dan za dnem. Težko je, a te priložnosti kažejo, iz česa smo resnično narejeni,” je zapisal Kilde v svoji izjavi.

Za zdaj še ni znano, koliko časa bo s tekmovalnih prog odsoten specialist za smuke in superveleslalome Kilde, ki je leta 2020 osvojil veliki kristalni globus za skupno zmago v seštevku svetovnega pokala, v zadnjih dveh sezonah pa je končal na drugem mestu za Švicarjem Marcom Odermattom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!