Potolčeni Kilde se je oglasil iz bolnišnične nege

FOTO: zajem zaslona/instagram

Po včerajšnjem strašljivem padcu v ciljnem zavoju na progi Lauberhorn, se je norveški as Aleksander Aamodt Kilde prek družbenih omrežij že oglasil in sporočil, da bo z njim vse v redu in da se namerava v prihodnji sezoni vrniti na bele strmine svetovnega pokala.

Naj spomnimo, Kilde je včeraj izpeljal enega izmed slabših specialnih smukov v Wengnu, v ciljnem S zavoju preveč tvegal in s polno hitrostjo zletel v zaščitno ograjo.

Za norveškega veterana je kmalu postalo jasno, da je po vožnji s helikopterjem v bližnjo bolnišnico, sezona žal že sklenjena. 31-letni specialist za hitre discipline je bil v večernih urah uspešno operiran v bernski bolnišnici. “Aleksander je imel izpahnjeno ramo in ureznino na mečnem predelu noge. Nobena kost ni zlomljena, je pa po telesu kar nekaj odrgnin. Je v dobri oskrbi zdravniškega osebja v Bernu,” je javnosti sporočil glavni zdravnik norveške alpsko-smučarske reprezentance Marc Jacob Strauss.

Več podrobnosti o poškodbah Norvežana bo švicarska izbrana vrsta z javnostjo delila v prihajajočih dni. Tekom naslednjega tedna se bo za medije oglasil tudi Kilde, potrebuje le nekaj časa, da pride k sebi, kar je z javnostjo prek družbenih omrežij delil tudi sam.

Na obisk v švicarsko glavno mesto je nemudoma prihitelo njegovo dekle. “Ves sem zakrpan, zame skrbi ena in edina Mikaela Shiffrin. Hvala vsem za vsa sporočila podpore, hvaležen sem za prijetne besede podpore. Naš šport je lahko krut, a ga imam vseeno rad. Več z vami delim kasneje,” je zapisal dvakratni zmagovalec smuka na pokalu Lauberhorn.

Na klasičnem smuku, najdaljšem v sezoni svetovnega pokala, je z izjemno predstavo zmagal Švicar Marco Odermatt, ki je po dveh zmagah dobil tudi skrajšani smuk, na superveleslalomu pa je osvojil drugo mesto. S tem prepričljivo vodi v seštevku svetovnega pokala z 1016 točkami.

Odermatt je na vrhu štirih seštevkov zime, vodi v skupnem seštevku, hkrati pa je najboljši tudi v veleslalomskem, superveleslalomskem in smukaškem seštevku.