Kruta usoda čudežne deklice umetnostnega drsanja

Zimski športi 26. Okt 202316:58 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Aktualna svetovna in olimpijska prvakinja v umetnostnem drsanju Ana Ščerbakova se je znašla na življenjski prelomnici, saj ji zaradi bolezni grozi, da bo morala pri vsega devetnajstih letih zaključiti svojo športno pot.

Čudežna deklica umetnostnega drsanja preživlja neverjetno težke čase, saj je zbolela za infekcijsko mononukleozo. Čeprav bolezen sama po sebi ni posebej nevarna, pa pušča posledice v telesu. Vse odkar je mlada Rusinja zbolela, so treningi zanjo postali naporni, udeležba na tekmovanjih pa skoraj nemogoča, poroča nemški RTL.

“Ne pričakujem, da se bo ponovno vrnila k tekmovanjem,” je za Sport24 dejala nekdanja umetnostna drsalka Alena Leonova, nič kaj optimistična pa ni niti nekdanja svetovna prvakinja Maria Butirskaja. “Zelo maloverjetno je, da se bo Ana vrnila v naš šport,” je povedala 51-letnica.

V svojo usodo se je bržkone vdala tudi Ščerbakova, ki je že začela uživati v drugih življenjskih radostih, saj se zelo rada udeležuje razstav, njena želja pa je postati trenerka. “Vse življenje sem trenirala in tekmovala, zato me seveda zanima poskusiti nekaj novega,” je zatrdila najstnica.

Predčasen konec kariere Ščerbakove bi sicer pomenil veliko izgubo za šport. Devetnajstletnica namreč velja za eno največjih zvezd umetnostnega drsanja, saj je leta 2021 osvojila zlato na svetovnem prvenstvu, leto pozneje v Pekingu pa postala še olimpijska prvakinja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!