“Roglič težko sprejel odločitev, da ne dirka na rdečo majico”

Kolesarstvo 26. Okt 202314:33 1 komentar
Vingegaard Kuss Roglič
Foto: Guliverimage

Letošnjo Vuelto si bomo zapomnili po prevladi Jumbo-Visme, pa tudi sporu znotraj ekipe, ki je posredno vodil do prestopa Primoža Rogliča v Boro Hansgrohe. Merijn Zeeman, športni direktor ekipe, je priznal, da ni bilo na vzponu na Angliru nobene kemije znotraj moštva.

Na vzponu na Alto de l’Angliru Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Sepp Kuss, kasnejši zmagovalec Vuelte, niso bili na isti valovni dolžini. V zadnjih kilometrih etape sta se namreč Danec in Slovenec odpeljala rdeči majici.

Zeeman se dogodka takole spominja: “Vse je potekalo kot smo hoteli, vse dokler niso bili sami le še naši trije kolesarji. Sepp ni mogel več slediti ostalima dvema. Nato ekipnega dirkanja ni bilo več.”

Dodaja: “Morali bi ostati skupaj. Ekipni sotekmovalci ne smejo napadati drug drugega. Naša ekipa je zgrajena na ekipni kulturi.”

Zeeman je je izpostavil, da je Roglič težje sprejel odločitev o tem, kdo je kapetan na dirki: “Za nas kolesarjenje ni individualni šport. Pogovoril sem se z vsemi tremi akterji in tudi celotno ekipo. Sedem kolesarjev se je strinjalo, da je Sepp Kuss kapetan moštva, Roglič pa je to težje sprejel. Na koncu se je vseeno prilagodil. Končno je rekel: Sepp mora zmagati in lahko računate name.”

Kuss je na koncu slavil, Vingegaard in Roglič pa sta se mu pridružila na zmagovalnem odru v Madridu. Jumbo-Visma je tako osvojila vse tri tritedenske dirke sezone – in to s tremi različnimi kolesarji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje