Po novem med smučarskimi rdečimi biki

Alpsko smučanje 7. Feb 202413:43 0 komentarjev
Lindsey Vonn in Patrick Riml. Foto: Profimedia

Priznani smučarski trener Patrick Riml, ki je bil večji del kariere razpet med Avstrijo in Združenimi državami Amerike, prevzema vlogo vodja Red Bullovovega smučarskega programa.

Ko je minuli mesec Patrick Riml zapustil mesto alpskega direktorja ameriške smučarske zveze, še ni bilo znano, kam se podaja. Zdaj je jasno, da bo izkušeni tirolski smučarski delavec, ki je z Američani v več obdobjih sodeloval kar 20 let, vmes pa je služboval tudi v Avstriji, okrepil Red Bull. Znotraj podjetja se bo pridružil športnemu projektu Roberta Trenkwalderja. Postal bo vodja alpskega programa.

Rimlova selitev k Red Bullu, ki daje velik poudarek široki športni paleti (formula 1, kolesarstvo, adrenalinski športi …), daje slutiti, da pri znamenitem proizvajalcu energijskih pijač pospešeno krepijo tudi svoj smučarski program. Pri tem pa so že večkrat trčili ob pravila FIS. Ne le na ravni ustaljenega nacionalnega koncepta tekmovanja, temveč tudi pri samem oglaševanju. Tako je krovna zveza prepovedala uporabo blagovne znamke Van deer-Red Bull (smuči), veliko prahu pa je dvignilo tudi omejevanje oglaševanje na čeladah.

Red Bull je sicer v alpsko smučanje vpet tudi kot pokrovitelj (Marco Odermatt, Dominik Paris, Henrik Kristoffersen …), ki pa svojim smučarjem, med katerimi sta bila nekoč tudi Lindsey Vonn in Marcel Hirscher, omogoča procese treninga.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!