Kilde pokvaril švicarsko slavje, Čater zelo dober

Alpsko smučanje 14. Jan 202214:18 > 14:32 0 komentarjev
Foto: Luciano Bisi - AP Photo via Guliver

Peti smuk letošnje sezone je v Wengnu dobil Norvežan Alexander Aamodt Kilde. Za seboj je pustil oba domača aduta, Marca Odermatta in Beata Feuza. Kilde je prevzel tudi vodstvo v smukaškem seštevku. Od Slovencev je najbolje odpeljal Martin Čater, ki je s pogumno vožnjo ujel rep deseterice.

Na znameniti progi Lauberhorn v Wengnu je potekal prvi od dveh smukov na tem švicarskem prizorišču. Za razliko od jutrišnjega se je današnji začel nekoliko nižje, s kombinacijskega starta. Najhitreje ga je prepeljal Norvežan Alexander Aamodt Kilde (1:42,42), ki je nastopil s startno številko 11. V cilju je za tri desetinke ugnal domačega favorita Beata Feuza, ki je progo prepeljal kot tretji po vrsti. Kmalu za vikingom je s progo opravil še en Švicar, a tudi Marco Odermatt je bil tokrat počasnejši od Norvežana (+0,19).

Kilde se je Odermattu tako maščeval za včerajšnji poraz v superveleslalomu, s stotimi točkami in enajsto zmago v karieri (peto v letošnji sezoni) pa je v prevzel vodstvo v smukaškem seštevku. V tem je zelo tesno, saj pet smučarjev loči pičlih 44 točk! Največ jih ima torej Kilde (269), sledijo danes šesti Matthias Mayer (257), danes deveti Dominik Paris (256), Odermatt (226) in Feuz (225). Brez sprememb pa je v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer Odermatt (1025) še naprej močno vodi pred konkurenco (drugi Kilde ima 649 točk, kar 376 manj).

Zelo spodbudno predstavo je prikazal Martin Čater. Z desetim mestom je dosegel letošnjo najboljšo uvrstitev zase in za celotno reprezentanco v hitrih disciplinah. Nekoliko slabše sta svojo nalogo opravila Miha Hrobat (+1,98), ki je z 28. mesto osvojil tri točke, in Boštjan Kline (+2,19), ki je končal kot 31. Do tridesetega mesta mu je zmanjkalo osem stotink.

Rezultati iz Wengna so na voljo TUKAJ.

V Bernskih Alpah bo jutri na sporedu še en smuk (z originalnega starta), v nedeljo pa bo sledi še klasični slalom.

Pred olimpijskimi igramo se bo moški del smučarske karavane nato ustavil še v Kitzbühelu in Schladmingu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!