Nasmejani Lanišek: Sproščenost je spet tukaj (VIDEO)

Smučarski skoki 1. Jan 202418:42 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Anže Lanišek si ne bi mogel želeti lepšega vstopa v novo leto. Slovenski smučarski skakalec je na drugi tekme novoletne turneje pokoril vso konkurenco in v Garmisch-Partenkirchnu stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Da utegne biti danes njegov dan, je Lanišek namignil z zmago v nedeljskih kvalifikacijah, odlično formo pa je nato potrdil še na tekmi. Sijajen skok mu je uspel že v prvi serij, ko je pristal pri 136 metrih, v finalu pa dosežek popravil še za meter in uspešno odbil napada Avstrijca Jana Hörla ter Japonca Rjojuja Kobajašija.

Sedemindvajsetletnik se je razveselil šeste posamične zmage v svetovnem pokalu, še dve je dosegel na ekipni tekmi, enkrat pa na preizkušnji mešanih ekip. S tem je na lestvici prehitel reprezentančnega kolega Domna Prevca, ki je pri številki pet.

“Super začetek leta, odlični skoki. Sproščenost je spet tukaj, česar sem najbolj vesel. Nadaljujemo v tej smeri,” je po zmagi dejal Anže Lanišek, ki mu je olimpijska skakalnica v Garmisch-Partenkirchnu očitno pisana na kožo, saj je pred letom dni na njej osvojil drugo mesto.

“Super dan v Garmischu in zmaga Anžeta. Super rezultat so dosegli tudi ostali fantje. Komaj že čakam Inssbruck.” je svoje tekmovalce pohvalil glavni trener slovenskih orlov Robert Hrgota, ki se mu je po prvi uvrstitvi na stopničke bržkone odvalil kamen od srca. Njegovi tekmovalci so sicer zabeležili odličen ekipni uspeh, saj je bil Peter Prevc deveti, Timi Zajc enajsti, Lovro Kos pa 15. Brez točk je ostal le Domen Prevc, ki pa je po diskvalifikaciji v kvalifikacijah ostal brez nastopa na tekmi.

Lanišek je z današnjim slavjem poskrbel za skupno 90. zmago Slovenije v svetovnem pokalu. Od tega je 78 posamičnih, še 12 pa ekipnih. Na lestvici najboljših slovenskih orlov sicer z naskokom vodi Peter Prevc, ki ima 23 posamičnih zmag, sledijo Primož Peterka (15), Primož Ulaga (9) in Robert Kranjec (7), takoj za njimi pa je po novem prav Lanišek.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!