Nepričakovano: Hirscher vstopa v svet smučarskih skokov

Smučarski skoki 14. Sep 202211:46 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Avstrijski smučarski skakalec Andreas Wellinger bo v prihajajoči sezoni skakal na novih smučeh. A bolj kot menjava proizvajalca preseneča znamka smuči, saj jih je izdelalo podjetje v lasti smučarske legende Marcela Hirscherja.

Čeprav prisotnost Hirscherjeve znamke Van Deer v alpskem smučanju ni presenetljiva, pa nihče ni pričakoval njenega vstopa v svet smučarskih skokov. Dobro varovano skrivnost je podjetje javnosti razkrilo danes, ko je na družbenih omrežjih razkrilo, da bo v prihajajoči sezoni na njihovih smučeh skakal Avstrijec Andreas Wellinger.

“Dobrodošel, Andreas! Ponosni smo, da si z nami in da z nami vstopaš v svet smučarskih skokov. Gremo do konca,” so na instagramu zapisali pri Van Deeru.

Legendarni alpski smučar, ki je zmagal na kar 67 tekmah svetovnega pokala in osvojil rekordnih osem kristalnih globusov, je lastno znamko smuči ustanovil po končani športni karieri pred temi leti. Odločitev se mu zaenkrat obrestuje, saj v svojo ekipo privablja vse več zvezdnikov.

Da nastopijo na njegovh smučeh, je doslej že uspel prepričati Britanca Charlieeja Raposo, Norvežana Timona Haugna in tudi svojega velikega prijatelja in nekoč velikega tekmeca Henrika Kristofferssona.

“Henrik je bil eden mojih največjih tekmecev, ko sem bil še aktiven tekmovalec. Sodelovati s tako vrhunskim športnikom je velik privilegij. Neverjetno je, da je to mogoče v tako zgodnji fazi našega projekta,” je za krone.at pred časom dejal Hirscher.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!