Nika in potem daleč nikogar: nova zmaga slovenske šampionke

Nika Križnar
Nika Križnar

Francoski Courchevel te dni gosti najboljše smučarske skakalke sveta, ki odpirajo poletno sezono. To so dnevi, ko blesti Nika Križnar, ki je včerajšnji zmagi dodala še eno zmagoslavje. Za razliko od včerajšnjega napetega boja s Saro Takanaši je danes naša šampionka enostavno pometla s konkurenco.

Že prva serija nedeljske tekme na veliki skakalnici v Couchevelu je nakazala v katero smer se bo nagnila tehtnica povsem na vrhu razpredelnice. Nika Križnar je s skokom kar 133 metrov za skoraj deset metrov preskočila konkurenco in se ji že po polovici tekme oddaljila za več kot 20 točk.

Prva zasledovalka slovenske šampionke je bila tokrat Kanadčanka Abigail Strate, Japonka Sara Takanaši je pristala na tretjem mestu. Po včerajšnjem petem mestu je v prvi seriji malce razočarala Nika Prevc (12.), Ajda Košnjek je bila 15., Katra Komar pa 22.

Neverjetna dominacija Slovenke

V finalu ni niti dišalo po presenečenju. Križnar je s skokom 128,5 metra znova deklasirala konkurenco, je pa prišlo do spremembe na drugem mestu, na katerega se je znova zavihtela Sara Takanaši. Tako kot včeraj je bila tretja Alexandria Loutit. Prednost Nike Križnar pred konkurenco je na koncu znašala kar 43,4 točke.

V drugo je s skokom 122 metrov svojo uvrstitev močno popravila Nika Prevc in tekmo končala na sedmem mestu. Ajda Košnjek je na koncu osvojila 16. mesto, Katra Komar pa 22.