Takanaši izzvala, Nika odgovorila: sanjski začetek sezone orlic

Smučarski skoki 29. Jul 202311:57 0 komentarjev
Nika Križnar
Foto: Aleš Fevžer

Najboljše smučarske skakalke sveta so te dni zbrane v francoskem Courchevelu, kjer so se pomerili na uvodni tekmi poletne velike nagrade. Ta se je razpletla po slovenskih željah, Nika Križnar je namreč strla izjemen odpor Japonke Sare Takanaši in z zmago začela s poletno sezono.

Že po prvi seriji tekme na veliki skakalnici, ki ima K-točko pri 125 metrih, je kazalo na to, da je pred nami nov izvrsten dan za slovenske skakalke. Nika Križnar je pristala natanko pri 125 metrih in imela po prvem delu tekme povsem izenačen izkupiček z izjemno Japonko Saro Takanaši, ki je sicer v boljših razmerah skočila štiri metre in pol dlje.

Konkurentki za zmago sta imeli kar štirinajst točk prednosti pred prvo zasledovalko Nemko Katharino Schmidt, s četrte pozicije pa je mesto na stopničkah napadala članica nove slovenske generacije orlic Nika Prevc. V finale ste se uvrstili še Katra Komar (8.) in Ajda Košnjek (17.).

Nika Križnar. Foto: Profimedia

Takanaši izjemno, Križnar še bolje

Napovedan boj med Saro Takanaši in Niko Križnar se je v drugi seriji še zaostril. Potem ko so tekmice opravile svoje delo in je Nika Prevc izgubila boj s Katharino Schmidt in v drugi seriji izvrstno Kanadčanko Alexandrio Loutitt ter končala na petem mestu, sta na vrhu ostali le še Japonka in Slovenka.

Takanaši je sijajno opravila svoje delo in s skokom 131 metrov postavila daljavo dneva. A to ni bilo dovolj za slovensko šampionko, ki je ob nižjem zaletišču pristala pri 128 metrih ter Japonko ugnala za natanko deset točk. Loutitt je na tretjem mestu za zmagovalko zaostala za skoraj 40 točk. Končni uvrstitvi Katre Komar in Ajde Košnjek? 14. in 20. mesto.

Uživala sem, a sem lahko še boljša

Slovenska šampionka je bila po koncu preizkušnje razumljivo še kako zadovoljna.

“Super dan. Moj najboljši rezultat na tem prizorišču in super začetek poletne velike nagrade. Res sem uživala do konca. Vem, da je še nekaj malenkosti, ki jih lahko popravim, predvsem pri doskoku. Tako v prvi kot v drugi seriji pa sem ostala za smučko v zraku, nisem potovala skozi zrak. V bistvu sem zelo vesela tudi za celotno ekipo, ker smo dosegli lepe rezultate,” je po tekmi povedala slovenska skakalna junakinja sobote.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!