Nika Križnar na napačni strani igre desetink (VIDEO)

Smučarski skoki 12. Mar 202417:50 > 20:19 2 komentarja
Nika Križnar
Foto: Profimedia

Nika Križnar je na drugi postaji norveške turneje v Trondheimu osvojila tretje mesto. Slovenska smučarska skaka je morala premoč priznati le Norvežanki Eirin Marii Kvandal in Avstrijski Evi Pinkelnig.

Nika Križnar je v Trondheimu še petič v sezoni pristala na zmagovalnem odru. Osvojila je tretje mesto, a se je bržkone nadejala še boljšega izida, saj je bila po prvi seriji vodilna. A v finalu ji je hrbet obrnila tudi sreča, saj jo je današnja zmagovalka Eirin Marii Kvandal ugnala za vsega osem desetink točke, drugouvrščena Eva Pinkelnig pa za dve desetinki.

“Sem zelo zadovoljna s tekmo. Razlike so bile zelo majhne, zato sem morala biti zelo zbrana na vrhu skakalnice. Vesela sem, da sem bila za oba skoka mirna. Na koncu mi je uspelo priti na stopničke,” je po novi uvrstitvi na zmagovalni oder dejala Nika Križnar.

Obeti pred finalom so bili sicer še precej boljši, saj so se stopničke nasmihale tudi Niki Prevc, ki je bila po prvem nastopu na tretjem mestu, v drugo pa kljub 2,5 metrov daljšemu skoku nazadovala za dve mesti in bila peta.

“Današnji dan sem končala slabše kot sem ga začela. Vseeno to niso slabi skoki. Sem zelo zadovoljna, da lahko tudi s tako predstavo dosegam tako dobra mesta,” je svoj nastop ocenila Nika Prevc.

Od slovenskih predstavnic je tokrat do točk prišla le še Katra Komar, ki je bila po uvodni seriji 21., v drugi pa napredovala za eno mesto. Preslabi za finale sta bili tokrat Ema Klinec in Taja Boldlaj, ki sta zasedli 36. oziroma 37. mesto.

“Prva tekma v Trondheimu na mali napravi in novem prizorišču za svetovno prvenstvo prihodnje leto. Moram reči, da nam profil skakalnice kar ustreza. Nekako smo nastopili v stilu in pričakovanju iz zadnjih tekmovanj. Lahko rečem, da je en del naše ekipe porabil slabo strelivo, drugi pa je oddelal kar v redu. Žal so na koncu za popoln uspeh zmanjkale malenkosti. Tekma je bila zelo napeta, odločale so desetinke. V celoti gledano smo lahko zadovoljni,”pa je dejal glavni trener Slovenk Zoran Zupančič.

Izidi slovenskih skakalk:

Nika Križnar: 97 m, 98,5 m / 123,8
Nika Prevc: 95 m, 97,5 m / 252,5
Katra Komar: 86,5 m, 90 m / 215,3
Ema Klinec: 82,5 m / 89,7
Taja Bodlaj: 81 m / 89,8

V skupnem seštevku turneje je vodstvo zadržala Kvindal (970,3 točke), druga je Pinkelnig (938,8), tretja pa Nika Prevc (920,6). Skakalka iz Dolenje vasi je sicer vodilna v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, kjer je doslej osvojila 1270 točk, oziroma 154 točk več kot drugouvrščena Pinkelnig.

V sredo skakalke na drugi postojanki turneje čaka še tekma na veliki skakalnici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje