Norvežani razred zase, Fak pridobil šest mest, Slovenke zastreljale uvrstitve

Biatlon 9. Dec 202315:30 > 15:34 0 komentarjev
Johannes Thingnes Boe
Foto: profimedia

Johannes Thingnes Boe je zmagovalec zasledovalne preizkušnje v Hochfilznu. Norvežani so zasedli prva štiri mesta, Jakov Fak pa je na koncu končal kot 16. Slovenke so dobre uvrstitve zapravile na strelišču.

Johannes Thingnes Boe je na zasledovanje prišel po 11. mestu na sprintu, z odličnim tekom in le enim zgrešenim strelom pa je zanesljivo dobil preizkušnjo. Rojaka Johannesa Daleja je ugnal za dobrih 22 sekund, tretje mesto je osvojil njegov brat Tarjei Boe z zaostankom 28 sekund. Norveški uspeh je dopolnil Sturla Holm Laegreid s četrtim mestom.

Starejši od bratov Boe je s tretjim mestom prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. “Slekel” je Šveda Sebastiana Samuelssona, ki je končal kot peti.

Jakov Fak je bil najboljši Slovenec na 16. mestu, za zmagovalcem je zaostal za dobri dve minuti in pol. Moral je v dva kazenska kroga. Glede na včerajšnji sprint je pridobil šest mest. Mladi Lovro Planko je končal na 33. mestu, Miha Dovžan še dve mesti za njim. Anton Vidmar je s šestimi zgrešenimi streli zasedel 41. mesto.

Foto: AP Photo/Darko Bandic

Öberg dobila zasledovalno tekmo

Švedinja Elvira Öberg je zmagovalka zasledovalne tekme za svetovi pokal v avstrijskem Hochfilznu. Slovenke so dobre uvrstitve izgubile na strelišču. Najboljša je bila Anamarija Lampič s kar desetimi kazenskimi krogi na 33. mestu, ki je edina osvojila nove točke.
V boju za zmago je v po polovici tekme najbolje kazalo Švicarki Leni Häcki Gross, snahi slovenskega trenerja Ricca Grossa. Po napaki pri streljanju stoje pa sta v vodstvo prešli Öberg in zmagovalka sprinta, Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold, ki sta skupaj prišli tudi na zadnje streljanje.

Na strelišču pa je imela Norvežanka zastoj na puški, kar je Švedinja izkoristila in pobegnila, z ekspresnim streljanjem pa jo je ujela tudi Švicarka in v zadnjem krogu sta med seboj odločali o razvrstitvi na zmagovalnem odru. Močnejša je bil Švicarka.

Slovenke so vidne uvrstitve pustile na strelišču. Anamarija Lampič je šla v tekmo kot osma, a že na prvem postanku morala v kazenski krog trikrat. Do konca je zgrešila polovico vseh tarč in se v zadnjem krogu borila, da bi z 42. mesta prišla med dobitnice točk. Vnovič najhitrejša v smučini je do cilja prehitela devet tekmovalk.

Lena Repinc je bila s puško nenatančna dvakrat, a je bilo 54. mesto preslabo izhodišče za viden napredek, tako da je bila 48., Polona Klemenčič pa je zgrešila šest tarč in z 28. nazadovala na 51. mesto.

V nedeljo bosta v Hochfilznu na sporedu obe štafeti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!