Nov režiserski podvig hrvaške smučarske legende

Alpsko smučanje 30. Nov 20239:31 0 komentarjev
Ivica Kostelić
Foto: Profimedia

V karlovškem kinu Edison so v sredo zvečer predvajali film Transat nekdanjega uspešnega hrvaškega smučarja Ivice Kostelića. Filim govori o njegovi udeležbi na 22-dnevni jadralski regati Transat Jacques Vabre od Normandije do Karibov s soskiperjem Callistom Antoinom.

Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, film spremlja regato, kjer na vsaki dve leti nastopijo elitni jadralci in vrhunski amaterji v štirih razredih oceanskega jadranja – enotrupci imoca in class 40 ter večtrupci ocean 50 in ultim. Kostelić je nastopil v razredu 40.

Sloviti hrvaški smučar je dejal, da je film Transat posnet z namenom, da bi ga vsi razumeli. “Poskušal sem se izogniti jadralskim terminom in približati ljudem oceansko jadranje, ki ga v hrvaškem javnem prostoru ni. Hrvaška je bolj odvisna od jadranja, kot se tega zaveda. Smo ena največjih navtičnih destinacij na svetu in kot narod ne vemo veliko o jadranju,” je zatrdil Kostelić ob predvajanju filma.

V delu ima še dva projekta

Na vprašanje, ali bi lahko film pozitivno vplival na mlade, je 44-letnik, ki je bil eden redkih smučarjev s točkami v vseh alpskih disciplinah, dejal, da bi jih rad motiviral, naj ne kadijo cigaret.

S filmom se namerava nekdanji smučar ukvarjati še naprej in ima še dva aktualna projekta.

“Oba projekta sta povezana s smučanjem in upam, da bosta uspela,” je optimističen Kostelić. 44-letnik je pred štirimi leti v sodelovanju z Miho Deisingerjem sicer posnel tudi film o smučanju na islandskem vulkanu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!