Častitljivo priznanje za slovenskega reprezentanta

Košarka 29. Nov 202321:38 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Stalni član slovenske košarkarske reprezentance Aleskej Nikolić, katerega podpis je tudi pod uspehom na eurobasketu 2017, je prejel vpoklic na tekmo zvezd francoskega državnega prvenstva.

Nikolić je v ligi LNB (Ligue Nationale de Basket) predhodno igral že za Gravelines iz Dunquerka (predlani), v drugem francoskem poskusu pa nosi dres Elan Chalona.

Postojnčan je kot organizator igre pri devetouvrščeni ekipi državnega prvenstva navdušil do te mere, da si je prislužil dovolj glasov in bo del elitne druščine, ko se bosta tik pred novim letom med seboj pomerili ekipa sveta in domača zasedba. “Vesel sem, da mi je uspelo. Hvala navijačem za čudovito sezono, brez vas mi ne bi uspelo, sploh pa ne brez mojih soigralcev. Upam, da bomo še naprej zmagovali,” je po izboru v ekipo sveta svojim navijačem sporočil Nikolić.

Nikolić je bil sicer izbran v rezervno postavo sveta, njegov soigralec Demonte Harper pa bo tekmo zvezd za moštvo tujcev v ligi začel. Slovenski reprezentant sicer v tekoči sezoni za Chalon v povprečju dosega 14,5 točke in 5,6 asistence, trener Savo Vučević pa mu zelo zaupa, saj Primorec na parketu preživlja po 30 minut na tekmo. Košarkarsko tekmo zvezd v Franciji 30. decembra gosti pariška Arena Accor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!