Nova žrtev Bormia, kakšno je stanje Italijana?

Alpsko smučanje 29. Dec 202316:08 1 komentar
Innerhofer helikopter
Po Innerhoferja je prišel helikopter. Foto: profimedia

Na superveleslalomu v Bormiu se je prepričljive zmage veselil Marco Odermatt, nova žrtev strmine pa je Christof Innerhofer. Ta je pri veliki hitrosti padel, odpeljati pa ga je moral reševalni helikopter.

Že na včerajšnjem smuku jo je hudo skupil Avstrijec Marco Schwarz, ki je že končal z letošnjo sezono. Danes je žrtev Bormia še Christof Innerhofer.

Zdelo se je, da si je izkušeni Italijan, ki je startal s številko 30, huje poškodoval koleno, ob tem je utrpel tudi udarec v glavo. Sprva je še poizkušal vstati, a ponj je nato moral priti helikopter.

A prve informacije o stanju Innerhoferja so zelo pozitivne. 39-letnik naj ne bi imel ničesar zlomljenega, poleg udarca ob padcu pa ima na mečni mišici zgolj ureznino.

Videli bomo, kako hitro bo okreval Italijan, ki je v svoji karieri zbral 6 zmag v svetovnem pokalu. To je zanj že 17. sezona med smučarsko elito.

Superveleslalomsko zmago je sicer slavil Marco Odermatt, najboljši smučar zime. Drugo mesto je zasedel Raphael Haaser, tretje Aleksander Aamodt Kilde.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje