Na poledenelem Stelviu Švicar igraje opravil s konkurenco

Alpsko smučanje 29. Dec 202312:44 > 13:05 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

V Bormiu so najboljši smučarji na planetu danes vozili superveleslalom. S skoraj eno sekundo prednosti ga je dobil Marco Odermatt, drugi je bil Avstrijec Raphael Haaser, tretje mesto pa je zasedel Norvežan Aleksander Aamodt Kilde.

REZULTATI V ŽIVO

Eden izmed glavnih favoritov za zmago  Kilde je v cilj prišel na prvo mesto, imel je pol sekunde prednosti pred lani tretjim na tej progi Loicom Meillardom.

Kasneje je čas Norvežana z izjemno vožnjo premagal Avstrijec Haaser, za Kildeja pa se je takoj zatem uvrstil Vincent Kriechmayr. Iztek v Bormiu je z nestrpnostjo pričakoval vožnjo glavnega favorita za zmago Odermatta in občinstvo je imelo kaj videti. Švicarski mojster je ciljno črto prečkal z 98 stotinkami sekunde prednosti in tako obkrožil novo zmago za svetovni pokal. Njegova 28. v svetovnem pokalu in četrta v tekoči sezoni ter prva superveleslalomska to zimo, potem ko je zmagal na treh predhodnih veleslalomih.

Na štartu tudi dva Slovenca

Prvi in edini superveleslalom sezone v Val Gardeni je ponudil z dvojno avstrijsko zmago, Kriechmayr se je veselil prvega mesta, na zmagovalnem odru sta mu družbo delala Daniel Hemetsberger in Odermatt.

FOTO: Profimedia

S Stelviom sta imela opravka tudi dva Slovenca. Martin Čater je s štartno številko 35 odstopil, Miha Hrobat pa še čaka na svoj nastop, proti cilju se bo podal kot 51.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!