Po sanjski zaključek domačega prvenstva

Smučarski skoki 4. Mar 202311:26
Planica 2023
Foto: Aleš Fevžer

Pred smučarskimi skakalci je še zadnja tekma na svetovnem prvenstvu v Planici. Od 16.30 se bodo Lovro Kos, Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek merili na ekipni tekmi. Slovenci so po nepozabnem petku, ko je Zajc postal svetovni prvak, odločeni, da se znova podajo v boj za najvišja mesta.

Petkova posamična tekma na Bloudkovi velikanki je v slovenski tabor prinesla veliko veselja in ponosa. Timi Zajc je za več kot deset točk premagal najbližjega zasledovalca in na domačih tleh postal svetovni prvak. Z zlato snežinko nordijskega prvenstva je dopolnil svojo trilogijo zmag na največjih treh tekmovanjih v smučarskih skokih – na najvišji stopnički je že stal na olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu v poletih.

A še preden se bo slavje 22-letnika iz Hramš povsem poleglo, že bo tu nova priložnost za še dodatno obogatitev vitrine s kolajnami. Ob 16.30 je namreč na sporedu moška ekipna tekma, na kateri proti vrhu ciljajo tudi Slovenci.

“Prvi bo Lovro Kos, drugi Žiga Jelar, tretji Timi Zajc in četrti Anže Lanišek. Imamo štiri zelo močne fante, dva kapetana, ki lahko poneseta Slovenijo, naredita razliko in ekipo postavita v borbo za kolajno,” je prepričan trener Robert Hrgota, ki se je držal dogovora in bo na tekmi ponudil priložnost Kosu, ki bo nadomestil včeraj najslabšega med slovensko četverico – Domna Prevca.

Dobri temelji

Zajc se bo največjem uspehu v karieri zadnji skakalni tekmi pod Poncami zares posvetil šele danes, Lanišek pa po 11. mestu med posamezniki, ko je bil tudi malce razočaran, želi prikazati še boljše skoke. “Zavedam se, da je to nov dan, ko bo treba dati vse od sebe. Včerajšnji drugi skok je zagotovo dober temelj, iz katerega se da graditi naprej,” je dejal Žaba, ki si želi še več navijačev.

Žiga Jelar Planica 2023
Foto: Profimedia

Ti so včeraj skoraj v popolnosti zapolnili tribune in iztek Bloudkove skakalnice. Vzdušje je bilo tisto pravo – planiško. “Motivacije nam ne manjka, gremo po še eno podelitev. Upam, da vsi pokažemo svoje dobre skoke in uživamo. Bil sem že v takih položajih, ko je bilo treba braniti mesto med prvo trojico. S tem nimam problema, osredotočiti se moram nase, narediti prave skoke in predvsem uživati,” pa se preizkušnje veseli Jelar.

Tekma se bo začela ob 16.30. Slovenci bi včeraj v seštevku posameznikov zasedla tretje mesto med ekipami, a zaradi nekaterih sprememb v moštvih (tudi slovenskem), ti rezultati nimajo velikega pomena.

Komentari

Vaš komentar