Pod Šmarjetno goro okronana državna prvaka v smučarskih skokih

Smučarski skoki 11. Okt 202320:21 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Peter Prevc (Triglav Kranj) in Ema Klinec (Norica Žiri) sta pod Šmarjetno goro v Kranju postala članska državna prvaka za poletno sezono, je na spletni strani sporočila Smučarska zveza Slovenije (SZS). V konkurenci mešanih ekip je slavila ekipa Norica Žiri.

Najstarejši od bratov Prevc je v Kranju na tekmi poletnega državnega prvenstva kljub nekaj težavam pri doskoku s 124,6 točke vodil že po prvi seriji (107 m) pred branilcem naslova Anžetom Laniškom (SSK Mengeš), ki je skočil 104,5 m in zbral 123,6 točke, tretji pa je bil svetovni prvak z velike skakalnice Timi Zajc (Ljubno BTC) s 104 m in 122,7 točke.

V finalni seriji se mesta na zmagovalnem odru niso spremenila. Najboljša sedmerica skakalcev je skočila z naletnega mesta nižje. Daljavo finala je sicer postavil Lovro Kos (Ilirija) s 106,5 m, a je zaradi slabšega doskoka končal na četrtem mestu. Zajc je po 105 m dolgem skoku zbral 257,7 točke, Lanišek je bil s pol metra daljšim skokom 2,8 točke uspešnejši, Prevc pa je nato Laniška ugnal za vsega pol točke ob enaki daljavi v finalu. S tem se je 31-letni Prevc po letu 2016 znova razveselil državnega naslova.

“Razplet je zame presenečenje. Res nisem pričakoval, da bom najmočnejši, ampak tako se je izkazalo. S fanti smo vedno precej izenačeni, na svetovnem pokalu pa se naredijo večje razlike kot na treningu,” je v izjavi za SZS dejal Prevc.

Peter Prevc
Foto: Aleš Fevžer

“Na državnem prvenstvu nisem nikoli nervozen, se je pa že začelo zbadanje, kako je lahko najstarejši v prvi seriji vse preskočil. Če ta naslov primerjamo s kakšnimi drugimi rezultati letos, se težko kam oprem. Na poletni veliki nagradi nisem bil uspešen, morda je to torej majhen obliž na veliko rano septembrskega dela treningov,” je še dodal 31-letni državni prvak.

Prepričljiva zmaga svetovne prvakinje iz Oberstdorfa

V konkurenci skakalk je bila v obeh serijah prepričljivo najboljša Ema Klinec s 103 in 108 m, potem ko je v finalu skakala z zaletnega mesta nižje od konkurence. Zbrala je 258,3 točke. Srebro je osvojila Nika Prevc (Triglav Kranj) s 101,5 in 107 m ter 244,8 točke, bron pa Nika Križnar (Norica Žiri) s 100 in 103,5 m ter 233,8 točke.

“Finalni skok je bil tisti moj skok. Zelo lep, tudi telemark, ki ga je pri tej dolžini ob vetru v hrbet kar težko narediti. Ko sem startala v finalu, sem si rekla, da če bom kdaj želela serijsko zmagovati v svetovnem pokalu, bo treba znati tudi to. Danes mi je uspelo in upam, da mi bo tudi pozimi,” je za SZS dejala Klinec.

Ema Klinec
Foto: Profimedia

Petindvajsetletnica je slavila tudi v konkurenci mešanih ekip z Niko Križnar, Marcelom Stržinarjem in Rokom Oblakom. Druga je bila ekipa Tržič FMG s Tajo Bodlaj, Ožbetom Zupanom, Ajdo Košnjek in Jako Drinovcem. Bron je pripadel prvi ekipi Triglava Kranja z Niko in Petrom Prevcem, Markom Hafnarjem in Tejo Pavec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!