Poskočni Japonec razkril načrte: Boljši sem od mlajših

Smučarski skoki 25. Maj 20245:00 0 komentarjev
Kasai Noriaki
FOTO: Guliverimage

Japonska smučarska zveza je 8. maja v Tokiu podelila posebna priznanja. Enega izmed teh je bil deležen tudi veteran Noriaki Kasai, ki je razkril svoje smele načrte.

Noriaki Kasai je na podelitvi, kjer je največ priznanja sicer požel Rjoju Kobajaši, prejel plaketo za posebne dosežke.

Zimzeleni Japonec se je v minuli zimi vrnil nazaj na turnejo svetovnega pokala in osvojil 10 točk. “Moj cilj je nastop na OI v Italiji čez dve leti in še pred tem na SP 2025, ki ga gosti Norveška. Želim si spet zasesti visoka mesta, nabrati kup točk, pridobiti samozavest, kar se mi bo obrestovalo z nastopom na olimpijskih igrah. Verjamem v svoje sposobnosti,” je dejal ‘Kasa-San’.

Kljub letom ostaja odlično fizično pripravljen, predvsem pa je zdrav. “Ko treniram z mlajšimi fanti, nisem nič slabši. Nasprotno, bolj sem energičen in bolj verjamem v svoje fizične sposobnosti. Tudi psihično sem močnejši od vseh drugih,” je vase prepričan veteran.

Noriaki Kasai
Noriaki Kasai. Foto: Profimedia

V minuli sezoni je pri 51 letih in 290 dneh postal najstarejši tekmovalec smučarskih skokov z osvojeno točko za svetovni pokal. Hkrati se lahko baha z rekordnimi 578 nastopi na tekmah v elitnem tekmovanju. Nastop v Cortini bi predstavljal že njegove devete (!) olimpijske igre.

“V meni še zmeraj tli tekmovalni plamen. Nastopati želim do svojega 60. leta starosti!” je nedavno povedal Kasai, ki bo čez dva tedna napolnil 52 pomladi. Mu verjamete? Tako odločnemu in pozitivnemu športniku je težko oporekati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!