Sijajen izkupiček Slovencev na zimskih olimpijskih igrah mladih

Zimski športi 1. Feb 202415:41 0 komentarjev
Foto: SZS

Slovenska reprezentanca je danes končane zimske olimpijske igre mladih v južnokorejskem Gangwonu sklenila s šestimi kolajnami. Slovenske barve je zastopalo 29 mladih športnikov in športnic, ki so nastopali v devetih športih.

Skupaj s spremljevalnim osebjem, zdravstvenim osebjem in z vodji delegacije je Slovenija v Južno Korejo poslala 52-člansko ekipo.

Zadnji dan slovenski tekmovalci niso posegli po novih odličjih. Misijo Gangwon 2024 so posledično sklenili s šestimi kolajnami.

Zlato je prejela Taja Bodlaj (smučarski skoki), prvo mesto je zasedla tudi mešana ekipa v smučarskih skokih, člani ekipe so bili Bodlaj, Ajda Košnjek, Enej Faletič in Urban Šimnic.

Srebro sta osvojili Ela Sever (biatlon) in Teja Pavec (nordijska kombinacija), srebrna je bila tudi štafeta v nordijski kombinaciji, katere del so bili Tia Malovrh, Pavec ter Lovro Percl Seručnik in Aljaž Janhar. Z bronom se je okitila še Tia Malovrh (nordijska kombinacija).

Slovenija je igre končala na 14. mestu po številu kolajn med 30 sodelujočimi državami. Kljub manj številčni zasedbi je izboljšala izkupiček s prejšnjih iger v Lozani 2020.

Po številu kolajn je bila najuspešnejša reprezentanca Združenih držav Amerike s skupno 21 kolajnami, po lesku kolajn pa Italija z 11 zlatimi kolajnami.

Na slovesnem zaprtju iger sta slovensko zastavo nosila Maks Omerzel (curling) in dobitnica dveh srebrnih kolajn Pavec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!