Skromna popotnica Ilke Štuhec

Alpsko smučanje 24. Jan 202412:16 0 komentarjev
Ilka Štuhec. Foto: AP Photo/Marco Trovati via Guliver

Edina slovenska smukačica v karavani svetovnega pokala Ilka Štuhec se na uvodnem uradnem treningu pred smukoma v Cortini d'Ampezzo ni vmešala v boj za najvišja mesta.

Po lanskoletnem vnovičnem smukaškem rojstvu, ki ga je kronala z drugim mestom v specialni razvrstitvi svetovnega pokala, se Ilka Štuhec v novi zimi še ni zavihtela na zmagovalni oder. Medtem ko je bila v Val d’Iseru peta, pa po predstavah v St. Moritzu (14.) in Zauchenseeju (12.) ni skrivala razočaranja. Nova priložnost se Štajerki ponuja ob koncu tedna, ko bo slikovita Cortina d’Ampezzo gostila dva smuka in superveleslalom.

Na prvem uradnem treningu dvakratna svetovna prvakinja ni bila med najhitrejšimi, priložnost za lovljenje hitre smučine in krepitev samozavesti pa bo imela na voljo tudi v četrtek. V sredo je z najboljšim časom preizkusa 2660 metrov dole proge Olympia delle Tofane nekoliko presenetila 28-letna Francozinja Laura Gauche. Prvo zasledovalko, Avstrijko Stephanie Venier, je prehitela za kar 47 stotink sekunde. Tretja pa je bila Federica Brignone, ki je kot zadnja zaostala manj kot sekundo. Ilka Štuhec je z zaostankom 2,14 pristala na 13. mestu.

Še precej bolj zadržana je bila vodilna smučarka skupnega seštevka svetovnega pokala Mikaela Shiffrin. Po napaki v srednjem delu proge je zaostala kar 4 sekunde 29 stotink.

Četrti smuk sezone bo na sporedu v petek ob 11.00. Smukaške točke bodo na voljo tudi v soboto (10.30), tradicionalni program v Dolomitih pa se bo za smučarke končal z nedeljskim superveleslalom (10.30).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!