Slovenci v en glas: junak je Domen Prevc (VIDEO)

Smučarski skoki 28. Jan 202417:18 0 komentarjev
Timi Zajc Lovro Kos Domen Peter Prevc
Foto: Profimedia

Slovenski skakalci so drugič zapored postali ekipni svetovni prvaki v poletih. Na Kulmu so Lovro Kos, Peter Prevc, Domen Prevc in Timi Zajc v boju za zlato ugnali Avstrijce in Nemce.

Slovenska četverica je vodila že po prvi seriji, ko je imela 31,9 točke prednosti pred Avstrijo, Nemci so zaostajali že za 45 točk. Tudi v drugi seriji je tekma potekala po slovenskih notah. Slovenija je tako ubranila naslov ekipnih svetovnih prvakov v smučarskih poletih izpred dveh let.

Vsi po vrsti so bili navdušeni predvsem nad finalnim skokom Domna Prevca. Tretja skupina je imela namreč v drugi seriji izjemno težke razmere. To dokazujeta zelo slaba skoka Nemca Stephana Leyheja (164,5 metra) in Avstrijca Jana Hörla (177 metrov). Domen, ki ga krasi nizka krivulja leta, pa se je na slabe razmere požvižgal. Pristal je pri 194 metrih in Slovencem tlakoval pot do zmage.

“Naredili smo največ, kar smo lahko. Ko je Domen odrinil, smo se vsi ustrašili, a je prav on naredil največjo razliko. Ko sem jaz pri svojem poletu videl zeleno črto, sem si rekel, dovolj je,” je o razpletu tekme za nacionalno televizijo povedal Timi Zajc. Včeraj tretji na individualni tekmi je priznal: “Zelo sem vesel, odleglo mi je.”

Kulm
Domen Prevc sprva ni bil zadovoljen s svojim skokom. Foto: AP Photo/Matthias Schrader via Guliverimage

Tudi Peter Prevc je pohvalil dosežek svojega brata Domna: “Mislim, da je največje delo danes opravil Domen, ki je nastopil v tretji skupini, ko nihče ni mogel čez 200 metrov. V poletih smo Slovenci očitno res dobri.” Starejši od bratov Prevc je osvojil svojo tretjo zlato, skupaj pa že peto kolajno na SP letalcev.

Prvi od slovenskih skakalcev je delo opravil Lovro Kos: “Vse se je izšlo, tako da smo res veseli. Dokler Domen ni pristal, sva bila s Petrom precej na trnih. Bilo je živčno. Za Timija smo pa vsi trije vedeli, da je sposoben tekmo varno pripeljati domov, tako da ni bilo takšne treme.”

Skakalci bodo sezono nadaljevali že prihodnji konec tedna, ko bodo na sporedu skoki v nemškem Willingenu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!