Anže Lanišek v novem letu ujel izjemno formo

Smučarski skoki 2. Jan 202415:01 2 komentarja
Anže Lanišek
Foto: profimedia

Anže Lanišek je zmagovalec kvalifikacij tretje postaje novoletne turneje v Innsbrucku. Na tekmo se je uvrstilo vseh pet Slovencev.

Anže Lanišek nadaljuje z odličnimi nastopi tudi po zmagi na skakalnici v Garmisch-Partenkirchnu. Že tam je dobil kvalifikacije, nato pa bil še najboljši na novoletni tekmi. Tudi v Innsburcku pa je dokazal, da se odlično počuti.

Lanišek je z odličnim skokom pristal pri 134 metrih in zanesljivo prevzel vodstvo. Vso konkurenco je preskočil za pet metrov, edini je poletel čez 130 metrov. Na koncu je za tri točke ugnal Avstrijca Stefana Krafta, tretje mesto je zasedel Japonec Rjoju Kobajaši.

“Lepo sem se spet sprostil v kvalifikacijah. Že na treningu je bilo tehnično videti lepo, a manjkala je tista sproščenost. To sem dodal v kvalifikacijah in to je bil en zelo lep skok,” je za Smučarsko zvezo Slovenije zmagovalec kvalifikacij.

Tudi ostali štirje Slovenci so se uvrstili na jutrišnjo tekmo. Peter Prevc se je prav tako uvrstil med deseterico, skočil je 122 metrov in zasedel sedmo mesto. Favorita v paru bosta tudi Lovro Kos in Timi Zajc. Kos je kvalifikacije končal na enajstem mestu, Zajc na dvajsetem.

Domen Prevc bo edini od slovenskih skakalcev, ki bo jutri izzivalec v paru. Končal je na 34. mestu.

“Moram reči, da so bile kvalifikacije zelo zahtevne. Spremenljiv veter, a pomembno je bilo, da so se fantje ujeli s skakalnico in da lahko jutri mirno nadaljujemo,” je povedal trener Robert Hrgota.

Timija Zajca jutri v prvi seriji čaka dvoboj z Američanom Tatom Frantzom, Domen Prevc bo poizkusil presenetiti Finca Eeta Nousiainena, Lovra Kosa bo izzval Norvežan Benjamin Oestvold, Petra Prevc pa Kristoffer Eriksen Sundal. Anže Lanišek se bo v zadnjem paru pomeril s Fincem Nikom Kytosahom.

Rezultati:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje