Avstrijci na nogah: plaz poškodoval skakalnico novoletne turneje

Smučarski skoki 18. Dec 202313:32 0 komentarjev
Trenutno stanje skakalnice v Bischofshofnu. (Foto: zajem zaslona)

Manj kot 14 dni pred pričetkom novoletne turneje so se v resnih težavah znašli organizatorji tekme v Bischofshofnu v Avstriji. Na tamkajšnji skakalnici se je sprožil plaz in močno poškodoval napravo.

Novoletna turneja se nezadržno bliža, organizatorji pa so pravkar naleteli na veliko težavo. Vreme jo je namreč močno zagodlo organizatorjem na zadnji od štirih postaj v Bischofshofnu, kjer se je konec minulega tedna zaradi močnega dežja in snega na doskočišču utrgal plaz. Škoda je vse prej kot zanemarljiva, saj so ogromne količine snega zgrmele v iztek snežnega stadiona Sepp Blader in med drugim poškodovale stranske ograde skakalnice.

Kot pišejo avstrijski mediji, so popustile mreže, ki pomagajo stabilizirati več ton močno zbitega umetnega in naravnega snega ter skrbijo, da ta s plastične podloge ne zdrsne proti dnu skakalnice. “To se še nikoli ni zgodilo. Bilo je veliko snega in tudi močno je deževalo. Breme je bilo očitno preveliko,” je dejal vodja lokalnega smučarskega kluba v Bischofshofnu Manfred Schutzenhofer.

Po besedah Schutzenhoferja turneja sicer ni ogrožena. Organizatorji so namreč danes že začeli s čiščenjem območja, na pomoč pa so jim priskočili tudi kolegi iz Klingenthala in jim posodili tri snežne mreže. “Kot običajno bomo skočili 6. januarja. Uspelo nam bo,” optimizma ne izgublja Schutzenhofer, ki sicer priznava, da se bo škoda štela v šestmestnih številkah.

Spored novoletne turneje

29. december: Oberstdorf (Nemčija)

1. januar: Garmisch-Partenkirchen (Nemčija)

3. januar: Innsbruck (Avstrija)

6. januar: Bischofshofen (Avstrija)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!