Slovenci po odličnih kvalifikacijah na tekmi zadržani

Smučarski skoki 17. Dec 202315:19 0 komentarjev
Anže Lanišek
Foto: Profimedia

Stefan Kraft je v finalu z izjemnim skokom s petega skočil na prvo mesto tekme svetovnega pokala smučarskih skakalcev v Engelbergu. Za dvojno avstrijsko slavje je z drugim mestom poskrbel vodilni po prvi seriji, Jan Hörl. Lovro Kos in Anže Lanišek sta napredovala v prvo deseterico.

Potem ko po polovici tekme niti enega Slovenca ni bilo v “top 10”, sta se v finalu izkazala Kos in Lanišek. Prvi je z 11. mesta napredoval na končno sedmo, drugi pa s 15. na deveto.

V finalu sta od Slovencev nastopila le še Peter Prevc, ki je bil 15., in Domen Prevc, ki je napredoval na 24. mesto. Brez finala je na 31. mestu ostal Timi Zajc.

Današnja tekma je bila zadnja pred krajšim božičnim premorom, ki mu sledi prvi vrhunec sezone, 72. novoletna turneja štirih skakalnic. Ta se bo začela 29. decembra s prvo tekmo v nemškem Oberstdorfu.

Generalka je najbolje uspela ravno avstrijskim in nemškim skakalcem. Za avstrijskim dvojcem je na tretjem mestu končal sobotni zmagovalec Engelberga, pri 33 letih presenečenje te zime, Nemec Pius Paschke, ki je celotno ekipo ob zmagi častil s pivom. Za njim pa sta pristala še dva njegova rojaka, Karl Geiger in Andreas Wellinger.

A prvi favorit pred turnejo je brez dvoma Kraft, ki je danes slavil še peto zmago v sezoni, skupno pa že 35. v karieri. “Na koncu se je res dobro izteklo. Najboljši skok sem naredil ob pravem času,” je po zmagi v intervjuju za ORF dejal Kraft in poudaril tudi, da je imel v finalu dobre pogoje.

V svetovnem pokalu ima Salzburžan v vodstvu 669 točk, drugi je Wellinger (447), tretji pa Paschke (443). Najboljši Slovenec je Lanišek (252) na sedmem mestu. Slovenija je s 758 točkami v pokalu narodov ta čas tretja, vendar za Nemčijo (1677) in Avstrijo (1597) krepko zaostaja.

Rezultati:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!