Ga prepoznate: tako je nekdanji skakalni šampion videti danes

Smučarski skoki 8. Dec 202313:02 0 komentarjev
Sven Hannawald leta 2002 z zlato kolajno na SP v poletih; FOTO: Profimedia

Nekoč je veljal za zlatega dečka smučarskih skokov, obetala se mu je kariera najuspešnejšega v zgodovini tega zimskega športa, potem pa je športno pot prekinil zato, ker se je srečeval z velikimi prehranskimi motnjami.

“Bil je na robu anoreksije, v sezono 1999/2000 prišel konkretno presuh in posledično celo zimo trpel za prehladom in gripo,” je takrat dejal trener nemške reprezentance Reinhard Hess.

Konstantno barantanje s prehrano in izgubo teže je danes 49-letnega Hannawalda po besedah Hessa pahnilo na rob depresije. Nekdanji zmagovalec novoletne turneje (2001/2002) se je kasneje preizkusil še kot nogometaš v nemškem nižjeligašu TSV Burgau-u ter celo kot dirkač v seriji tekmovanj ADAC GT Masters.

Nemška televizija ARD si z njim pomaga v vlogi strokovnega komentatorja, poleg tega je ambasador podjetja Shimano, ki proizvaja komponente za kolesa in opremo za kolesarje ter pripomočke za ribiče in veslaško opremo.

Foto: Guliver Images

Bogata kariera

Kariero smučarskega skakalca je sklenil pri 31 letih. V tem času je nabral 18 posamičnih zmag v svetovnem pokalu, se 40-krat zavihtel na zmagovalni oder, okitil pa se je s tremi olimpijskimi kolajnami ter še štirimi s svetovnih prvenstev. Bil je odličen letalec in v letih 2000-2002 dvakrat zapored osvojil naslov svetovnega prvaka v smučarskih poletih. V zgodovino bo šel kot prvi skakalec, ki je zmagal na vseh štirih tekmah novoletne turneje. Kasneje sta to ponovila le še Poljak Kamil Stoch in Japonec Ryoyu Kobayashi.

Hannawald dandanes s svojo 34-letno ženo, nekdanjo nogometašico Melisso Thiem in dvema otrokoma (Glen 6 in Liv 4) živi v Münchnu. Iz prve zveze ima še 16-letnega sina Mattea. Je zelo aktiven na družbenih omrežjih, takole pa je nekdanji skakalni šampion videti danes:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!