“Iskreno upam, da nas Primož premaga”

Kolesarstvo 8. Dec 20237:00 0 komentarjev
Gesink Roglič
Foto: Profimedia

Dolgoletni član Jumbo-Visme Robert Gesink, ki je že konec oktobra v intervjuju za revijo Ride Magazine govoril o pomenu Primoža Rogliča za razvoj nizozemske ekipe, se je v kolumni za isti medij zdaj znova dotaknil odhoda Zasavca. Čeprav bo v dresu Bore Hansgrohe velik tekmec nekdanjih ekipnih kolegov, pa bi mu nizozemski veteran privoščil izpolnitev sanj.

Eden ključnih mož na poti do treh zaporednih zmag Primoža Rogliča na dirki po Španiji (2019-2021) je bil nizozemski veteran Robert Gesink. 37-letnik, ki v dresu Jumbo-Visme (od 1. januarja naprej Visme-Lease a Bike) nastopa že vse od debija v svetovni seriji leta 2007, je že kmalu po odhodu Zasavca k Bori Hansgrohe govoril o tem, kako pomemben je bil Slovenec za preporod ekipe. “Dvignil nam je samozavest in dokazal, česa smo sposobni,” je takrat razlagal v intervjuju za revijo Ride Magazine.

Zdaj pa se je v kolumni za isti medij še dodatno razpisal o Rogliču in njegovih sanjah po zmagi na dirki po Franciji. Čeprav bi Kisovčanova zmaga na Touru 2024 ali v prihodnjih letih pomenila poraz Jumbo-Visme, pa Gesink iskreno ne bi imel nič proti temu.

“V svoji karieri je osvojil praktično vse, manjka mu le ena velika nagrada – Tour de France. Z njegovo odločnostjo in željo je logično, da je želel storiti vse, da bi v prihodnjih letih še tekmoval za to zmago. Če pustim, da v tem besedilu govori kolesarski entuziast, potem pravzaprav upam, da mu v lovu na ta cilj uspe. Kakšna izjemna zgodba bi bila to! Po vseh teh letih in po številnih velikih zmagah bi na seznam uspehov dodal še manjkajočo rumeno majico,” je zapisal.

Lahko zmagajo tudi brez njega, toda …

Prav zato izkušeni kolesar razume njegovo potezo, da se je ob dvakratnemu zmagovalcu dirke po Franciji Jonasu Vingegaardu odločil za menjavo ekipe. “Primož je eden od samo štirih kolesarjev na svetu, ki zagotovo prinašajo uspeh na grandtourih. Seveda bi si v naši ekipi želeli obdržati dva, ob napovedani združitvi s Soudal Quick-Stepom in prihodom Remca Evenepoela pa bi imeli pod isto streho kar tri. Ampak to pričakovano ni šlo. Kljub Rogličevemu odhodu imamo še vedno močno ekipo, ki je Touru 2023 dokazala, da lahko osvoji rumeno majico tudi brez njega,” je dodal Gesink.

Bo pa po njegovem mnenju prav Rogličeva selitev k Bori spremenila dirkanje na najprestižnejši dirki vseh dirk. “Ker bomo morali tekmovati s Primožem, bo dinamika drugačna. Tudi pri Bori bo imel močno ekipo. Ne obstaja noben kolesar, ki bi bolj točno vedel, kaj hoče in ki bi znal tako dobro uporabljati izkušnje. Kljub temu sem prepričan, da se bo naša ekipa zanašala na naše prednosti in se ne bo prilagajala tekmecem. Tudi če bo šlo za Primoža. Zagotovo pa nas čaka zanimivo poletje. Največji zmagovalci njegove selitve pa bodo nevtralni ljubitelji kolesarstva,” je še zaključil.

Dirka po Franciji 2024 bo na sporedu od 29. junija do 21. julija prihodnje leto.

Spomnimo, Primož Roglič je v želji po lovu na rumeno majico na dirki po Franciji po osmih letih zapustil Jumbo-Vismo in se preselil k nemški zasedbi Bora Hansgrohe. Kaj o njegovi odločitvi meni reprezentančni sotekmovalec Luka Mezgec, smo ga vprašali v nedavnem intervjuju. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!