Interni dvoboj Maji Vtič, hud padec Sare Takanaši

skakalka
Sara Takanaši (Foto: AP/Guliverimage)

Glavni trener ženske reprezentance v smučarskih skokih Zoran Zupančič je na današnjem treningu izbral tekmovalke, ki bodo nastopile na sobotni ekipni tekmi na srednji skakalnici. Poleg Eme Klinec, Nike Križnar in Nike Prevc je zadnje mesto v ekipi zasedla Maja Vtič. Trening je sicer zaznamoval grd padec Sare Takanaši.

Smučarske skakalke so po četrtkovi tekmi na svetovnem nordijskem prvenstvu v Planici, na kateri so Slovenke močno razočarale, danes opravile trening, na katerem pa sta od naših nastopili le Maja Vtič in Katra Komar. Dvojec se je potegoval za prosto mesto na sobotni ekipni preizkušnji, interni dvoboj pa je na koncu pripadel izkušeni 35-letni Vtič.

“Maja si je po treh tekmovalnih serijah priborila 10 točk prednosti pred Katro, zato bi morala danes odskakti zares dobro, da bi se uvrstila na tekmo. Če bi upoštevali le današnja skoka, pa sta si bili zelo blizu,” je dejal glavni trener Slovenk Zoran Zupančič.

Trening je sicer zaznamoval poškodba skakalne šampionke Sare Takanaši. Japonka je grdo padla in si poškodovala koleno ter si opraskala nos, s prizorišča pa jo je nato v jeseniško bolnišnico  prepeljal rešilec.

Še huje padla pretekli teden v Kranju

“Zelo podoben padec se ji je primeril že pretekli teden v Kranju, ki je bil še veliko hujši. Sile so bile tako hude, da je povsem polomila okovje,” nam je povedal Peter Slatnar, ki si je ogledal trening in Japonko s svojimi smučmi oskrbuje že leta.

“Zares nerodno pristaja v ‘v’ slog in želi izsiliti telemark. Levo smučko ji je odneslo v eno, desno v drugo stran in ji pri tem zasukalo koleno. Verjetno ni nič hujšega, a koleno jo bo gotovo bolelo. A tako trmasta kot je, jo bomo verjetno že jutri videli na tekmi,” je ostal optimističen Slatnar.

Komentari

Vaš komentar