“Ko si že nekaj let skupaj, se počasi prenasitiš”

Smučarski skoki 11. Maj 202414:00 2 komentarja
Nika Vodan
Foto: Aleš Fevžer

Od vseh slovenskih smučarskih skakalk je med tekmovalnim premorom bržkone največ sprememb doživela Nika Križnar, ki bo v novo sezono vstopila kot Nika Vodan.

Dobitnica dveh olimpijskih kolajn in treh s svetovnih prvenstev je v začetku aprila naredila enega največjih korakov v svojem življenju in zvestobo obljubila svojemu dolgoletnemu partnerju Aljažu Vodanu. A to še zdaleč ni edina sprememba, saj se je smučarska skakalka odločila, da bo odslej tekmovala pod moževim priimkom.

“Mislim, da je kar jasno. Bilo je po vseh poročilih, da sem se poročila in da je to eden najlepših trenutkov v mojem življenju,” je ob srečanju z novinarji dejala Nika Vodan in dodala, da posebnih pomislekov glede preimenovanja niti ni bilo.

“Najprej sem pomislila, da je Vodanov manj kot Križnarjev in je treba dvigniti povprečje. Res je, da sem pod priimkom Križnar dosegla zares ogromno. Svojemu fantu sem tudi zaradi oblek, ki jih prodajam, dejala, da ne ne bom spreminjala svojega logotipa, saj sem uspela pod priimkom Križnar. Najraje bi še naprej prodajala pod to znamko, a mislim, da se bo sčasoma prodajalo tudi pod Vodan. Moram pa najprej nekaj lepih rezultatov doseči tudi pod priimkom Vodan, da bo to zasluženo pisalo na oblačilih,” se je razgovorila mladoporčenka.

Priprave začela poškodovana

A vse v teh dneh za smučarsko skakalko le ni rožnato, saj je priprave začela s poškodbo kolena, ki jo je staknila v preteklem mesecu. “Možu sem v šali rekla, da odkar se pišem Vodan, sem si takoj poškodovala koleno. Bolečina se je začela pojavljati že med minulo sezono. Na pregledu sem bila že med sezono, ko so ugotovili, da je poškodba posledica skakanja in da se bo razrešilo z veliko počitka in vajami. Med aprilskim premorom se je nato pojavila zelo močna bolečina. Gibljivost kolena je kar omejena, predvsem pri vajah za razgibavanje. A stvari gredo počasi na bolje,” je optimistična 24-letnica.

Nika Vodan
Foto: Aleš Fevžer

Slovensko orlico je tako kot ostale reprezentančne kolegice ob pričetku priprav pričakal velika novost, saj jih bo odslej vodil novi glavni trener. Po nenadejanem odhodu Zorana Zupančiča je namreč vlogo glavnega trenerja prevzel Jurij Tepeš.

“Super, neka novost. Mogoče bomo zaživeli tudi v tej luči. Najprej se bomo preko treningov zagotovo še lovili, saj se je veli del trenerske ekipe zamenjal. Zdi se mi, da smo se že na prve treningu dobro ujeli. Menim, da je trenutna situacija vrhunska. Kako se bodo stvari izšle in kakšen je trener na skakalnici, bomo pa videli, ko bomo začeli skakati. Sama nikoli nisem bila pod njegovim vodstvom,” je dejala Vodan in priznala, da je odhod Zupančiča po šestih letih tudi njo presenetil.

Zupančič ji bo ostal v lepem spominu

“Nisem pričakovala, da se bo to zgodilo na tak način, mislila sem, da bo veliko sestankov, a na koncu sem, da se poslavlja, izvedela od Gorazda Pogorelčnika (vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, op. p.). Zoran nam je tudi sam napisal pismo, kako smo se imeli lepo in kaj vse smo skupaj doživeli. Lepo je bilo videti, kaj smo dosegli. Ostal nam bo v lepem spominu. Je zagotovo najboljši trener doslej. Dal je dušo in srce za celotno ekipo. A ko si že nekaj let skupaj, se počasi prenasitiš,” je priznala športnica in se za konec dotaknila tudi ciljev za prihajajočo zimo.

Nika Vodan
Foto: Aleš Fevžer

“Veliko je še prostora za napredek, predvsem pa je cilj, da saniram poškodbo kolena, ki sem si ga poškodovala. Upam, da se mi bo stanje prek fizioterapij izboljšalo, če ne, me čaka dodaten pregled, da dorečemo, kako dalje,” je še pristavila skakalka iz Delnic pri Poljanah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje