Vikinška kraljica Nika Križnar; zmaga na turneji Raw Air

Smučarski skoki 6. Mar 202218:58 > 21:09 0 komentarjev
Foto: Manfred Binder - GEPA via Guliverimage

Z današnjo tekmo se je končala tretja turneja Raw Air za skakalke. Zmage se je razveselila Japonka Sara Takanaši, drugo mesto je zasedla Urša Bogataj, skupne zmage na norveški turneji pa se je razveselila Nika Križnar, danes na četrtem mestu.

Nika Križnar je v prvi seriji pristala pri 122,5 metrih in zasedla peto mesto, v drugo pa s skokom, dolgim 127 metrov naredila dovolj, da je postala zmagovalka turneje Raw Air in na prestolu te norveške serije tekem nadomestila Maren Lundby.

Najboljša na današnji sklepni tekmi turneje je bila Sara Takanaši, prehitela je olimpijsko prvakinjo Uršo Bogataj in rojakinjo Juki Ito. Bogataj je z današnjim drugim mestom osvojila tretje mesto na turneji Raw Air. Med obe Slovenki se je vrinila Takanaši.

Foto: Manfred Binder – GEPA via Guliverimage

Izjemen slovenski dan na Holmenkollnu so dopolnile Jerneja Brecl (9. mesto), Špela Rogelj (11.) in Maja Vtič (26. mesto). Brez finala pa je ostala Katra Komar, ki je osvojila 32. mesto.

Niki Križnar bo kot zmagovalki posebne razvrstitve na bančni račun “kapnilo” 45.000 evrov. Sezono bodo skakalke sklenile v nemškem Oberhofu prihodnji konec tedna.

Za sklepni del zime se bo slovenski reprezentanci spet priključila dvakratna mladinska svetovna prvakinja Nika Prevc, ali bo v ekipi tudi svetovna prvakinja Ema Klinec, za zdaj še ni znano.

Končni vrstni red turneje Raw Air:

1. Križnar (SLO) 1592.7 točk
2. Takanaši (JPN) 1553.1
3. Bogataj (SLO) 1546.0

4. Kramer (AVT) 1511.0
5. Ito (JPN) 1406.9