Lani zmagovalec, letos za začetek le navijač

Žiga Jelar
Foto: Profimedia

Žiga Jelar zaradi zdravstvenih težav ne bo nastopil na četrtkovem treningu in v kvalifikacijah na sklepni postaji smučarjev skakalcev na letalnici v Planici, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Če je slovenski glavni trener Robert Hrgota še v torek na novinarski konferenci dejal, da Žiga Jelar še upa na nastop, je zdaj Smučarska zveza Slovenije sporočila, da ga v Planici ne bo. Po dodatnih preiskavah in posvetom z zdravstvenim osebjem je vodstvo reprezentance sprejelo odločitev, da mu podaljšajo počitek. Odločitev o tem, ali bo nastopil na finalni tekmi sezone v nedeljo, bo sprejelo v soboto. Težave z boleznijo so se začele že prejšnji konec tedna v Lahtiju, ko je pred sobotno ekipno tekmo zaradi suma na bakterijsko okužbo obiskal bolnišnico, nato pa Finsko predčasno zapustil.

Namesto Žige Jelarja bo v slovenski ekipi na treningu in v kvalifikacijah priložnost dobil Patrik Vitez. Štiriindvajsetletni član SSK Velenje je med elito nastopil na tekmah poletne velike nagrade, kjer je bil najboljši v Wisli lani, ko je zasedel 19. mesto.

Dvanajsterica Slovencev za četrtkove kvalifikacije:

Anže Lanišek, Timi Zajc, Lovro Kos, Domen Prevc, Rok Masle, Žak Mogel, Tilen Bartol, Maksim Bartolj, Matija Vidic, Jernej Presečnik, Rok Oblak, Patrik Vitez