Boljši dan Slovenk, ki pa so v boju za oder potegnile kratko

Smučarski skoki 3. Dec 202313:09 1 komentar
Foto: Profimedia

Najboljše smučarske skakalke sveta so se v norveškem Lillehamerju pomerile na drugi tekmi nove sezone svetovnega pokala. Tokrat je bila prizorišče velika skakalnica v olimpijskem mestu, na kateri so Slovenke nastopile precej bolje kot včeraj, a ostale brez zmagovalnega odra.

Včerajšnja tekma na srednji napravi v Lillehamerju ni prinesla veliko veselja v slovenski tabor. Na uvodni tekmi sezone je deseterico za las ujela le Nika Prevc, Slovenke pa so od začetka novega tekmovalnega obdobja pričakovale več, kot je bilo 10. mesto.

Današnja tekma na veliki skakalnici je za zdaj prinesla velik napredek. Ema Klinec je s petim mestom v kvalifikacijah dokazala, da je včerajšnji slabši nastop pozabljen, tudi v prvi seriji pa je nakazala dvig forme in pristala pri 133,5 metrov ter je bila po polovici preizkušnje na 3. mestu. Dobro je nastopila tudi Nika Križnar, ki je bila 8., Nika Prevc pa je bila tokrat precej slabša kot včeraj in pristala šele na 28. mestu. V finale sta bili uvrščeni tudi Katra Komar in Ajda Košnjek.

Foto: profimedia

Po prvem delu tekme je vodila Francozinja Josephine Pangier, druga je Kanadčanka Alexandria Loutitt.

Sijajen nastop Nike Prevc v drugi seriji

V drugi seriji je Nika Prevc dokazala, da je bil skok v prvi seriji samo slab trenutek, skočila je kar 130 metrov in močno napredovala po razpredelnici ter končala kot 17. Ajda Košnjek in Katra Komar sta osvojili 21. oziroma 25. mesto. Nika Križnar je v drugi seriji izgubila nekaj mest ter je končala na 10. mestu, boljše uvrstitve jo je stal slabši doskok.

Boj za vrh je bil izjemno napet, najkrajšo pa je na koncu potegnila Ema Klinec, ki je končala na petem mestu. Oder za zmagovalke je zgrešila za dve točki in desetinko. V napetem boju za zmago je med tekmovalkama, ki sta bili razred zase, Josephine Pagnier iz Francije premagala Kanadčanko Alexandrio Loutitt. Tretja je bila Eirin Maria Kvandal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje