Fantastičen zaključek sezone z dvojno slovensko zmago

Smučarski skoki 2. Apr 202310:31 > 10:40
Foto: AP Photo/Darko Bandic via Guliverimage

Timi Zajc je zmagovalec zadnje tekme sezone v Planici! Ob tem se je Anže Lanišek zavihtel na drugo mesto. Slovenska letalca je ločila le desetinka točke!

Anže Lanišek je v drugi seriji poletel kar 242 metrov (to je bila tudi daljava dneva), kar pa vseeno ni bilo dovolj za zmago. Na zahtevo trenerja Roberta Hrgote je namreč Timi Zajc skočil z dveh naletnih mest nižje, to pa mu je ob odličnem poletu (234 metrov) zagotovilo zmago na zadnji tekmi letošnje sezone! Slovenca na vrhu je ločila le desetinka točke. Na tretje mesto se je zavihtel Avstrijec Stefan Kraft, ki je s tem osvojil mali kristalni globus v poletih.

Obetala se je celo trojna zmaga slovenskih skakalcev, a Domnu Prevcu se drugi skok ni povsem posrečil. Skočil je 232 metrov in za Kraftom zaostal za 4,1 točke. Žiga Jelar se je na letalnico vrnil z odličnim šestim mestom, Lovro Kos pa je končal kot 20.

Timi Zajc, ki se je v letošnji sezoni v Planici veselil naslova svetovnega prvaka na veliki skakalnici, je zmagal še tretjič v karieri, prvič v Planici pa je stopil stal na stopničke za svetovni pokal.

Veliki kristalni globus za sezono 2022/23 je bil že nekaj časa oddan. Osvojil ga je Norvežan Halvor Egner Granerud, ki je bil danes v boju tudi za mali kristalni globus v poletih. A dnevna forma ni bila prava. Osvojil je zgolj 13. mesto.

V generalni razvrstitvi sezone se je Anže Lanišek zavihtel na tretje mesto. Zaostal je le za Granerudom in Kraftom.

Dogajanje v Planici danes spremlja 13.500 gledalcev. Skupaj si je polete v dolini pod Poncami letos ogledalo 57 tisoč obiskovalcev.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje