Dvojne slovenske stopničke, Nika Prevc začela “pometati” s konkurenco

Smučarski skoki 4. Jan 202412:55 > 13:12 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Skakalna karavana je še za en dan ostala tik za Karavankami, dekleta je danes pričakala še druga posamična preizkušnja na srednji skakalnici v Beljaku. Že včerajšnjo je dobila Nika Prevc in se z novim svežnjem stotih točk prebila na prvo mesto skupnega seštevka v svetovnem pokalu, tudi danes pa ji konkurenca ni segla do kolen. To pomeni, da je Gorenjka zmagala že na četrti tekmi od zadnjih petih v svetovnem pokalu.

Skakalka iz Dolenje vasi je danes najprej doskočila pri 94,5 metra in to v finalni seriji dopolnila s skokom na 95 metrov ter suvereno zmagala.

Pred drugo uvrščeno Evo Pinkelnig je imela kar 20 točk prednosti. Lep ekipni uspeh je dopolnila Nika Križnar s tretjim mestom, kar je za slednjo šele prvi zmagovalni oder te zime v svetovnem pokalu. Prevc je z današnjo zmago še povečala prednost v skupnem seštevku najboljših svetovnih skakalk. Zdaj ima 521 točk, zaloga pred Francozinjo Josephine Pagnier je narasla na 83 točk! Na koncu sta do točk od Slovenk prišli še Ema Klinec (21. mesto) in Katra Komar (23.).

“Uživam v vsakem skoku. Moram zbrati vse občutke in čustva ter nadaljevati s takimi skoki. Všeč mi je, da sem v drugo uspela izvleči tako daljavo, čeprav z mize nisem imela prav dobre višine,” je dejala 18-letna Prevc.

FOTO: Profimedia

“Zelo dolgo že nisem bila na stopničkah. Sem že kar malo pozabila, kakšen je občutek. Nika je navdih za celotno ekipo, dekle je mlada, res ji privoščim in jo z užitkom gledam. Veseli me, da bom danes spet poslušala himno,” pa je po tekmi povedala Križnar. “Moji skoki so bili dobri, Nika Prevc pa je bila neverjetna. Vprašala sem jo, kaj je zajtrkovala. Rekla je, med, to bom morda morala kdaj poskusiti,” je v smehu v pogovoru za ORF povedala Pinkelnig.

Dobro kazalo že po prvi seriji

Najmlajša iz družine Prevc je dobila tudi današnje dopoldanske kvalifikacije, potem ko je doskočila pri 97 metrih. V prvi seriji je zmogla do 94,5 metra, kar je bilo dovolj za najboljše izhodišče pred finalom. Zaradi znižanega naleta ima pred drugo uvrščeno Evo Pinkelnig iz Avstrije kar 12 točk zaloge!

Ajdi Košnjek se s skokom, dolgim 77,5 metra žal ni uspelo prebiti v drugo serijo, medtem ko se 16-letna Tina Erzar iz kvalifikacij ni uspela prebiti na tekmo. 

Zdaj se karavana svetovnega pokala seli na Japonsko, kjer bodo tekme v Sapporu in Zau.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!