Noriaki Kasai: rekorder med rekorderji

Smučarski skoki 18. Apr 202411:19 0 komentarjev
Noriaki Kasai
Noriaki Kasai. Foto: Profimedia

Noriaki Kasai se ne poslavlja. Prejel je dva nova certifikata Guinnessove knjige rekordov, kjer je podrl že sedem mejnikov, s tem pa še ni rekel zadnje.

Skoraj 52-letni Noriaki Kasai je v letošnji sezoni postal najstarejši smučarski skakalec, ki je v svetovnem pokalu osvojil točke. Drugi rekord, ki mu ga je letos priznala Guinnessova knjiga rekordov, je že precej starejši. Nagrajen je bil za leto 2017, ko je postal najstarejši tekmovalec, ki se je uvrstil na oder za zmagovalce. Star je bil 44 let in 293 dni.

Kasai zdaj drži že sedem mejnikov v najbolj znani knjigi rekordov. Nastopil je na rekordnih trinajstih svetovnih prvenstvih, je najstarejši tekmovalec v svetovnem pokalu, prav tako najstarejši prejemnik odličja na zimskih olimpijskih igrah, na katerih je nastopil rekordnih osemkrat, ima največ nastopov v svetovnem pokalu (578), je najstarejši skakalec na odru za zmagovalce in najstarejši dobitnik točk.

Japonec se je po številu rekordov izenačil z rojakom Ičirom Suzukijem, igralcem bejzbola, ki ima v Guinnessovi knjigi prav tako sedem rekordnih dosežkov. Ljubljenec planiškega občinstva se vseeno še ne ustavlja.

Že en teden po koncu sezone je Kasai nadaljeval s treningi. Njegov cilj je nastop na svetovnem prvenstvu v Trondheimu in uvrstitev na olimpijske igre 2026.

Noriaki Kasai
Foto: Profimedia

“Moram delati še bolj trdo kot prej. Po štirih letih sem se vrnil v svetovni pokal in zdaj sem še bolj motiviran, saj sem videl razliko v primerjavi z najboljšimi,” je povedal legendarni Japonec.

Kasai je v svetovnem pokalu v smučarskih skokih debitiral decembra leta 1988. Skupaj je nastopil na 578 tekmah, na katerih ima 17 zmag in 63 uvrstitev na oder za zmagovalce. Ima tri medalje z olimpijskih iger ter sedem s svetovnih prvenstev. Leta 1992 je postal tudi svetovni prvak v poletih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!