Peter Prevc pred poslovilnim vikendom na antibiotikih

Smučarski skoki 19. Mar 202414:21 2 komentarja
Foto: Profimedia

Kapetan slovenske skakalne reprezentance Peter Prevc, ki bo v nedeljo na zadnji tekmi finala svetovnega pokala v Planici končal kariero, je pred dnevi na Norveškem zbolel in nastopal s pomočjo antibiotikov. Njegov nastop pod Poncami kljub temu ni ogrožen.

Zadnje srečanje smučarsko-skakalne reprezentance s predstavniki medijev pred zaključkom sezone v Planici se je začelo s slabo novico. Manjkal je namreč tisti, ki bi bil zagotovo deležen največ pozornosti. Peter Prevc, kapetan reprezentance, za katerega bo vikend pod Poncami zadnji tekmovalni konec tedna v bogati karieri.

“Peter je sicer zdrav. Potrebuje dva dni počitka. Odležal bo. Vse štiri dni bo na vrhu zaletišča. Regeneracija je potrebna, zato smo se odločili, da ga odpočijemo in uporabimo za vse tekme in proslave, ki ga čakajo,” je za uvod novinarske konference dejal predstavnik za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije Tomi Trbovc. Zatrdil je, da nastop najboljšega slovenskega skakalca vseh časov ni ogrožen.

Prevc je zbolel že med norveško turnejo, na zaključku v Vikersundu je tako že tekmoval s pomočjo antibiotikov. Da je že iz najhujšega in se bo od četrtka do nedelje zagotovo spuščal po zaletišču Letalnice bratov Gorišek, je pozneje potrdil tudi slovenski trener Robert Hrgota. Med deveterico, ki bodo nastopili v Planici, je sicer manjkal tudi Lovro Kos, ki pa je včeraj dobil vročino.

“Zagotovo je vse skupaj posledica potovanj in tekem. Ampak ni tako hudo, da bi bila pod vprašajem. Bolj preventivno, da se uredita. Letalnica je le letalnica, tam moraš biti stoodstoten. Tako da bosta Peter in Lovro pripravljena. Da lahko, smo pri Petru videli že v Vikersundu … Če lahko na antibiotikih skoči 243,5 metra …,” je dejal Hrgota in dodal, da so Petrovo zdravje poskrbeli norveški zdravniki.

“Preventiva je bolje kot kurativa,” je še dodal Hrgota.

Slovenska deveterica, ki bo letela v Planici: Timi Zajc, Domen Prevc, Peter Prevc, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Žak Mogel, Lovro Kos, Matija Vidic in Maksim Bartolj.

Spored v Planici se s preizkusom letalnice sicer začenja že jutri. Najboljši letalci pa bodo na delu v četrtek dopoldne v kvalifikacijah, v petek sledi popoldanska posamična tekma. V soboto bo ekipna tekma, v nedelja pa še posamična tekma s 30 najboljši skakalci letošnje sezone. Dekleta bodo zimo zaključila v četrtek na sosednji srednji Bloudkovi skakalnici.

Program Planice 2024:

Sreda, 20. marec:10.00 Preizkus letalnice

Četrtek, 21. marec:8.00 Uradni trening – 1. serija9.00 Uradni trening – 2. serija10.00 Kvalifikacije, moški

15.30 Uradni trening HS10217.00 Tekma HS102, finale sezone, ženske

Petek, 22. marec:14.00 Poskusna serija15.00 Posamična tekma

Sobota, 23. marec:8.00 Poskusna serija9.30 Ekipna tekma

Nedelja, 24. marec:8.30 Poskusna serija9.30 Posamična tekma, finale sezone

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje