Kako so videti Stožice teden pred prihodom Ronalda (FOTO)

Nogomet 19. Mar 20248:44 2 komentarja
Stožice: en teden pred spektaklom. Foto: SK

Medtem ko se slovenska nogometna reprezentanca na Brdu pri Kranju pripravlja na gostujočo tekmo z Malto (21. 3., prenos na SK1) in domači spektakel s Portugalsko (26. 3., prenos na SK1), pa v Stožicah potekajo zaključna dela prenove travnate površine.

Čeprav je že prva domača tekma slovenske reprezentance po novembrski uvrstitvi na Euro 2024 velik magnet, pa je jasno, da so bile vstopnice za torkov spektakel razgrabljene tudi zaradi ugleda nasprotnika. Iz portugalskega tabora je v ponedeljek prišla težko pričakovana potrditev. Z nekdanjimi evropskimi prvaki bo prihodnji teden v Ljubljano pripotoval tudi eden največjih zvezdnikov svetovnega nogometa Cristiano Ronaldo.

Četo Matjaža Keka sicer še pred torkovo tekmo čaka četrtkovo gostovanje na Malti, Portugalci pa bodo v oslabljeni zasedbi pred potjo v Slovenijo gostili še Švede. Prav v tem času bi morala biti končana tudi dela na stadionu v Stožicah. Prenova travnate površine je na največjem nogometnem objektu v državi v sklepni fazi.

Spomnimo, igrišče v Stožicah je svojo ranljivost lani najbolj izrazito pokazalo na novembrski evropski tekmi Olimpije, ko je pri slovenskih prvakih gostoval Lille. Upravljalci objekta so takrat odvečno vodo odstranjevali kar z brisačami, travnata površina pa se je spremenila v blatno. Zimski poskus reševanja s posebno osvetljevalno tehnologijo ni prinesel želenega napredka, zato so se pri zavodu, ki upravlja objekt, odločili za marčevsko zamenjavo trave.

Obnova je zdaj v zaključni fazi, travo pa bodo prvi preizkusili prav nogometaši Slovenije in Portugalske. Nato se bo ”domov” lahko vrnila tudi Olimpija, ki se je začasno preselila v Spodnjo Šiško (ŽAK), derbi z Mariborom pa je Nogometna zveza Slovenije prestavila na 17. april.

Foto: preobrazba Stožic

30. november 2023. Foto: Aleš Fevžer
Na začetku spomladanskega dela Prve lige Telemach. Foto: SK
Začetek prenove, 5. marec. Foto: SK
En teden do tekme Slovenija-Portugalska. Foto: SK

Obe tekmi slovenske reprezentance, gostujočo pri Malti (21. 3 ob 19.00) in domačo s Portugalsko (26. 3. ob 20.45), si boste v neposrednem televizijskem prenosu lahko ogledali na Sportklubu. 

Vse programe Sportklub lahko spremljate pri Telemachu s paketi EON in VEČ, kjerkoli in kadarkoli. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje