Po hudem padcu Timija Zajca jeza v slovenskem taboru

Smučarski skoki 3. Feb 202319:581 komentar
Timi Zajc
Foto: Gepa/Guliverimage

Spektakularen skok Timija Zajca na tekmi mešanih ekip v Willingenu v Nemčiji se je končal s hudim padcem slovenskega smučarskega skakalca, ki pa jo je k sreči odnesel brez hujših posledic.

Druga preizkušnja mešanih ekip v letošnji zimi se je zaključila že po prvi seriji, ki je na koncu pripadla norveški ekipi, za katero so danes nastopili Anna Odine Stroem, Marius Lindvik, Silje Opseth in Halvor Egner Granerud.

Dež in spremenljiv veter sta tako prirediteljem kot skakalcem povzročala ogromno preglavic, žrtvi razmer pa sta bila tudi slovenska predstavnika Nika Križnar in Timi Zajc. Če je prva pristala pri vsega 83 metrih, pa je skakalec iz Hramš na lastni koži občutil, kako neugodni so lahko nepričakovani sunki vetra.

Težave so se zanj začele že na naletni rampi, kjer je moral dolgo čakati na zeleno luč svojega trenerja Roberta Hrgote, in kar trikrat sestopiti z nje. Ko je Hrgota le zamahnil z zastavico in se je smučarski skakalec podal po smučini, ga je v vetrovnih razmerah poneslo do neverjetnih 161,5 metra.

Kljub temu da je poletel povsem proti dnu skakalnice in je moral svoj skok še dodatno močno skrajšati, je pristal pri visoki višini, pri čemer so bile sile tako velike, da tega njegova kolena niso zdržala. Pri padcu se je prijel za noge, a se navkljub neprijetnim prizorom že kmalu pobral in iztek skaklanice zapustil brez pomoči zdravniškega osebja.

“Zelo zahtevna tekma, na srečo je s Timijem vse v redu. Imeli smo dva super skoka, tako Žiga kot Timi, ampak mislim, da so tekmo prepozno odpovedali. Tudi kvalifikacijski skok je na srečo prestavljen na jutri, razmere niso bile primerne, da bi lahko izpeljali varno tekmo,” je za Smučarsko zvezo Slovenije dogajanje strnil Hrgota in okrcal tudi tekmovalno žirijo, ki je klub številnim prekinitvam, prva serija je bila zaradi zahtevnih razmer večkrat prekinjena in je trajala kar uro in pol, nadaljevala s tekmovanjem.

“Na srečo jo je Timi odnesel brez večjih posledic, a mislim, da je to lahko opozorilo za naprej, da je treba imeti varnost na prvem mestu, potem pa dolge skoke,” je pristavil Hrgota.

Timi Zajc
Foto: Gepa/Guliverimage

Naj dodamo, da so slovenci tekmo v zasedbi Zajc, Križnar, Ema Klinec in Žiga Jelar končali na petem mestu.

V Willingenu sta za konec tedna predvideni še po dve posamični tekmi v ženski in moški konkurenci. Za danes so bile predvidene še kvalifikacije za moško tekmo, a so jih zaradi vetra prestavili na soboto ob 14.45.

Komentari

Vaš komentar