Sanjski dan Slovenk v Romuniji, trojna zmaga orlic

Smučarski skoki 24. Sep 202312:28 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Iz Romunije znova prihajajo sijajne novice za ljubitelje slovenskega skakanja na smučeh. Na prvi tekmi v Rasnovu so Slovenke deklasirale konkurenco in vknjižile trojno zmago. Še petič v poletni sezoni je na najvišjo stopničko skočila Nika Križnar, na drugi je pristala Ema Klinec, tretja je bila Nika Prevc.

Da bo to še en slovenski dan v poletni karavani smučarskih skokov, je nakazala že poizkusna serija, v kateri se so se kar štiri slovenke zavihtele med pet najboljših. Nika Prevc in Nika Križnar sta z identičnim rezultatom premagali svetovno prvakinjo Alexandrio Loutitt, na četrtem in petem mestu sta pristali Ema Klinec in Katra Komar.

Praktično identično sliko je prinesla tudi prva serija v konkurenci, le da so bila mesta malce premešana. Na vrhu je bila z najdaljšim skokom serije (95,5 m) Nika Križnar, tri točke za njo Ema Klinec, slovensko dominacijo je znova preprečila Kanadčanka Loutitt. Za njo sta se namreč razvrstili Nika Prevc in Ajda Košnjek.

V finalu je Prevc s štiri metre in pol daljšim skokom ugnala Kanadčanko in jasno je bilo, da bodo Slovenke odnesle še eno zmago. Na koncu se je pod njo podpisala Nika Križnar, ki je za vsega štiri desetinke točke ugnala Emo Klinec, ki ji je v drugo uspela daljava dneva (96 m). Ajda Košnjek je končala na 5. mestu, deseterico je zaokrožila Katra Komar.

Nika Križnar

Na peti tekmi poletne velike nagrade je tako Križnar vknjižila še peto zmago in premočno vodi v skupnem seštevku. Slovenija je z izjemnim ekipnim uspehov v pokalu narodov poletne nagrade zdaj prehitela Japonsko.

Rasnov, poletna velika nagrada

1. Nika Križnar (95,5; 89,5) – 238,9 točke
2. Ema Klinec (90,5; 96) – 238,5 točke
3. Nika Prevc (88,5; 87,5) – 215,6 točke

4. Nozomi Marujama (86,5; 88,5) – 210,2 točke
5. Ajda Košnjek (90; 87,5) – 208 točk

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje