Skakalni Harry Potter bo še naprej vztrajal

Smučarski skoki 7. Apr 202215:18 0 komentarjev
Simon Ammann. Foto: Guliverimage

Švicarski smučarski skakalec Simon Ammann bo očitno še naprej član reprezentance svetovnega pokala v smučarskih skokih. Na danes objavljenem spisku reprezentantov je Amman, ki bo poleti dopolnil 41 let, član švicarske reprezentance A, ki ima status švicarske druge reprezentance.

V prvi ekipi sta v Švici le Killian Peier in Gregor Deschwanden, Simon Ammann, olimpijski prvak leta 2002 in 2010 (tako v Salt Lake Cityju kot v Vancouvru je bil najboljši na obeh posamičnih tekmah) pa je del ekipe A, so danes potrdili na švicarski smučarski zvezi.

Zimzeleni športnik, ki so ga v mladosti pogosto primerjali s Harryjem Potterjem, bi tako lahko nadaljeval kariero tudi po letošnji olimpijski sezoni, za katero so številni trdili, da bo njegova zadnja.

V njej je sicer poleg štirih olimpijskih naslovov osvojil tudi štiri kolajne na svetovnih nordijskih prvenstvih (zlato v Saporu 2007), bil svetovni prvak v poletih v Planici 2010, v tisti sezoni je osvojil tudi veliki kristalni globus. Od največjih lovorik je bil neuspešen le na lovu na zlatega orla, ki ga dobi zmagovalec novoletne turneje.

V zadnjih letih sicer Ammann vrhunskih rezultatov ne dosega več, predvsem po grdem padcu v Bischofshofnu leta 2015 se ni uspel več približati svetovnemu vrhu. A očitno Švicar v skokih še naprej uživa, tako da bo vztrajal vsaj še eno leto.