Vprašanja, ali tekme na Ljubnem bodo, ni več

Smučarski skoki 20. Dec 202321:20 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Ob robu današnje novinarske konference smučarskih skakalcev, tekačev in kombinatorcev je pred zbrane medije stopil tudi predsednik organizacijskega komiteja Ljubno. Rajko Pintar je zatrdil, da bo skakalnica ob Savinji, ki so jo močno prizadele avgustovske poplave, pripravljena na gostiteljstvo svetovnega pokala. Pa čeprav v poznejšem terminu kot v preteklosti.

4. avgusta je podivjana Savinja uničevala vse pred sabo, brez posledic pa je ni odnesla niti skakalka pod Rajhovko, stalna članica koledarja ženskih tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih. Ob hitrem odzivu in številnih gasilcih ter prostovoljcih bo prizorišče konec januarja pripravljeno, da znova pozdravi najboljše orlice na svetu.

“Zadnje čase je prvo vprašanje, ki ga dobivam, ali tekma na Ljubnem bo ali ne. Kljub hudim posledicam katastrofalnih poplav vsem odgovarjam: tekma bo! Uspešna in spektakel. Tenkočutno moramo krmariti med sanacijami poplav – odneslo je 13 hiš, prizadetih je bilo 130 drugih dom – in vložki v tekmo,” je o organizacijskih dilemah povedal predsednik organizacijskega komiteja Rajko Pintar.

Ženska karavana se bo ob Savinji ustavila zadnji konec tedna januarja 2024, torej slab mesec dni pozneje kot v preteklih dveh letih, ko so na Ljubnem gostili silvestrsko turnejo ob prelomu leta. Ta termin so zdaj prevzeli pri Nemški smučarski zvezi s prizoriščema moških tekem novoletne turneje, le da v obratnem vrstnem redu – 30. decembra bo tekmo gostil Garmisch-Partenkirchen, na praznični 1. januar pa Oberstdorf. Dve posamični tekmi bosta na Ljubnem na sporedu 27. in 28. januarja 2024.

“Prav posebej me veseli, da ne bomo imeli samo skakalnega praznika, ampak tudi praznik gasilstva in prostovoljstva. Podjetje KLS je namreč na tekmo povabilo 2000 gasilcev, ki so pomagali pri sanaciji tega podjetja. Vsi ti gasilci z veseljem pričakujejo udeležbo, ob vseh sirenah, ko bomo spodbujali naša dekleta, nam bodo šle kocine pokonci,” je še dodal Pintar in vse zbrane povabil v Savinjsko dolino. Vstopnice za dogodek so že v prodaji.

Za Pintarjem je pred medije stopil še predsednik OK Planica Tomaž Šušteršič in razkril, da se bo prodaja vstopnic za finale svetovnega pokala v smučarskih poletih, ki bo pod Poncami potekal od 21. do 24. marca 2024, začela že ta četrtek takoj po koncu državnega prvenstva v Planici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!